Инфо

23. новембар 2017.23. нов 2017.
ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ ШАПЧАНА
ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕГЛЕДИ У ОПШТОЈ БОЛНИЦИ И ДОМУ ЗДРАВЉА

ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ ШАПЧАНА

Акција бесплатних превентивних прегледа које је покренуло Министарство здравља настављена је у недељу широм Србије. Општа болница “Лаза К. Лазаревић” и Дом здравља “Др Драга Љочић” и овог пута су се прикључили акцији и организовали су прегледе без заказивања у својим амбулантама.
Циљ акције је рана дијагностика болести и промоција превенције као најефикаснијег начина бриге о свом здрављу. На прегледе су могли да дођу сви заинтересовани, без обзира да ли имају здравствену књижицу.
Општа болница је организовала мамографске прегледе за жене, проверу хормонског статуса штитасте жлезде и ултразвук абдомена.
-Циљ нам је да ови прегледи буду што масовнији, да би што више људи било прегледано и откривено што више патолошких промена. Раније откривен проблем значи да ће лечење почети на време. Што се болест раније открије успешност лечења и излечења ће бити већа, истакао је директор О.Б. Шабац др Слободан Поповић.
Дом здравља је такође организовао ултразвучне прегледе абдомена, ЕКГ, као и висину шећера у крви и крвног притиска. Прегледи су обављани у Трећој здравственој амбуланти.
-Ове акције су веома оправдане, јер ми тако откривамо патолошка стања за која пацијенти нису знали. Радимо на откривању хроничних незаразних болести и то дијабетес мелитуса, кардиоваскуларних и малигних болести, навела је директорка ДЗ “Др Драга Љочић” др Јасмина Станковић.
Акција је наишла на велики одзив Шапчана. Прегледи ће бити организовани и убудуће на сваких месец дана.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa