Инфо

23. новембар 2017.23. нов 2017.
ТИТУЛЕ У ШАПЦУ
ЛИГЕ МЛАЂИХ КАТЕГОРИЈА

ТИТУЛЕ У ШАПЦУ

Мачвански округ нема ове сезоне представнике у највишем рангу омладинског, односно кадетског фудбала у Србији, те се сви такмиче у Лиги Мачванско-колубарског округа. У три узрасне категорије, наредну календарску годину на врху дочекују клубови из Шапца.
Омладинци и кадети ФК “Мачва” носе епитет јесењих шампиона својих категорија. Омладинска селекција, после две сезоне у елити, вратила се ранг ниже. Изабраници тренера Драгана Сарића тријумфом у последњем колу престигли су “Прово” и зимују на врху са 25 бодова. Провци су сакупили 24, “Јединство “ (Уб) 23... омладинска селекција ФК “Санрајс” освојила је осам бодова и завршила је на седмој позицији. ПОФК “Летњиковац” стартовао је лигу, али је потом напустио такмичење.
Кадети Мачве убедљиво су играли већи део полусезоне и сигурно напредују ка титули и баражу за попуну Квалитетне лиге. У 13 кола освојили су 34 бода, седам више од другопласираног “Санрајса”, односно 11 више у односу на ОФК “Шабац”, прошлогодишњег шампиона. Између је ваљевски “Раднички” (24 бода). На петом месту је “Прово” 21 бод, док је “Рађевац” осми са 16 поена. Богатинци (ФК “Мачва 2005”) укњижили су 10 бодова и јесен окончали на десетој позицији.
Највише екипа наступа у пионирском рангу, 14. Шампиони јесени су пионири “Савациума” уз максималан учинак 15 утакмица – 15 победа. Далеко иза је “Будућност Крушик” (37 бодова), док је ОФК “Шабац” пети са 28. Пионири “Мачве” нису имали добру полусезону и тек су седми са 25 бодова. “Мачва 2005” Богатић је претпоследња уз 4 бода.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa