Инфо

23. новембар 2017.23. нов 2017.
ЖЕНСКИ ФУДБАЛ

(не)мирна пауза

Даме у копачкама, односно фудбалерке у Србији завршиле су јесење првенствене обавезе и налазе се на одмору до пролећа. Чињеница да у Шапцу функционишу три клуба, односно један у Дубљу показује да проблема у квантитету женског фудбала на овом подручју нема, а квалитет је ствар појединачне процене и амбиција.
Најуспешнији је ЖФК “Мачва” Шабац који је пре две сезоне наступао у Супер лиги, а ову јесен је окончао на трећем месту Прве лиге Србије (други ранг). После доброг старта, три тријумфа и једног ремија у прва четири кола, уследила су три узастопна пораза која су узроковала пад. Мачва с освојених 10 бодва заостаје два за екипом “Дубочице” и чак 11 у односу на водећу “Шумадију 1903”. ЖФК “Шабац” игра трећи, најнижи ранг, односно Другу лигу “Запад” где је на последњем петом месту са једним ремијем и пет пораза
Регионални фудбалски савез (ФСРЗС) организује и Развојну лигу, такмичење развојних селекција у коме Мачвански округ има чак четири репрезента. Најуспешнији је ЖФК “Савац” коме је максималан учинак од 24 бода донео јесењу титулу. Најближи пратилац “Слога” (К) има пет бодова мање. ЖФК “Шабац” је четврти са 10 бодова, док је “Мачва” седма са 7. За лигу је пријављена и “Мачванка” из Дубља, али екипа није одиграла ниједан меч и иступила је из лиге.
Д. Б.

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa