Инфо

23. новембар 2017.23. нов 2017.
МЕДИЦИНАР ПОБЕДОМ ОБЕЗБЕДИО ЈЕСЕЊИ ТРОН

СА ВРХА У НОВУ ГОДИНУ

Рукометашице “Медицинара” попут ове и наредну календарску годину дочекаће на лидерској позицији суперлигашке табеле. Место у врху заузето титулом још у мају, потврђено већ после првог кола нове сезоне ваљало је одбранити у Аранђеловцу. Један од ретких паркета у Србији на коме се Шапчанке нису радовале претходних неколико сезона, сада је освојен, тешко, али сасвим заслужено.
“Бекамент” није имао добру јесен и меч против шампиона вероватно је био последња шанса за повратак у борбу за прву позицију. Ипак, пораз би Шапчанкама одузео звање јесењег првака, те су, уз постојеће ривалство, обе екипе имале додатни мотив. “Медицинар” је боље почео, имао предност, контролисао игру и резултат до 45. минута. Предводила је екипу головима и асистенцијама Радовић, а пратиле су је: Томковић, Лојпур, Прелевић. У једном тренутку је било и плус пет за Медицинар. Ипак, Аранђеловчанке су изузетно квалитетан тим, чекале су свој тренутак и искључења гошћи искористиле да се врате, сустигну заостатак, а неколико минута пре краја и поведу 32:31. Но, онда на сцену ступа снажна одбрана, сигурна Качаревић на голу, а у кључним тренуцима Атанасковић погађа са крила за преокрет и победу.
Само један реми и осам победа Шапчанкама су донели прво место, но “верно” их прати “Наиса” са само бодом мање и реално је да ова два тима одлучују о првом месту и предности домаћинства у плеј офу. Већ сада сви једва чекају међусобни дуел у Нишу. “Бекамент” и “Кикинду” очекује борба за треће и четврто место. Лига ће бити настављена почетком фебруара.
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa