Инфо

30. новембар 2017.30. нов 2017.
ОДЛУЧУЈЕ О  ОСАМ ПРЕДЛОГА
ЛИПОЛИСТ 3. ДЕЦЕМБРА

ОДЛУЧУЈЕ О ОСАМ ПРЕДЛОГА

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић је у петак са сарадницима посетио Липолист и са мештанима Дуваништа и Липолиста разговарао о предстојећем гласању у месним заједницама.
Липолист ће се изјашњавати о осам предлога, четири је предложила Група грађана чије је овлашћено лице Владан Вујанић. Они су предложили да се новац од пореза на имовину којим раполаже Липолист инвестира у изградњу тротоара, помоћ за амбуланту, цркву и школу.
Другу половину предлога поднео је Савет месне заједнице. Они сматрају да новац треба потрошити за сређивање и проширење малог гробља, уређење центра села и поправку атарских путева.
Да је интересовање Липолиштана за предстојеће гласање велико сведочи препуна сала на скупу у овом месту и бројна питања упућена градоначелнику и представницима Градске управе Шапца.
-Грађани се питају да ли се овим поступком укудају овлашћења месној заједници и та њихова дилема је нормална јер овако нешто постоји само у Шапцу. Насупрот централизацији, ми преносимо одлучивање у руке грађана, омогућавамо грађанима да кажу шта су њихове стварне потребе. Шабац једини враћа новац који је прикупљен од пореза на имовину на располагање грађанима и верујемо да грађани који слободно одлучују доносе добре одлуке. Ја гарантујем да ће све што буде изгласано, на пролеће бити реализовано, рекао је градоначелник Небојша Зеленовић.
Мештани Дуваништа одлучиваће о предлозима Групе грађана чије је овлашћено лице Жељко Обрадовић. Поправка атарских путева и уређење школског дворишта су, према мишљењу ове Групе грађана, предлози у које треба инвестирати 1,4 милиона динара.
Мештани Липолиста и Дуваништа који желе да гласају, а нису се уписали у списак за гласање, могу то учинити до 1. децембра у најближој месној канцеларији.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa