Инфо

30. новембар 2017.30. нов 2017.
ГРАД СПОРТА НА САЈМУ СПОРТА
СПОРТСКИ САВЕЗ НА 6. МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ СПОРТА

ГРАД СПОРТА НА САЈМУ СПОРТА

Већ традиционално Спортски савез Шапца представио је свој рад и активности на шестом међународном Сајму спорта одржаном у Београду. Представљање базирано на манифестацијама које Савез организује у сарадњи са Градом, а штанд посетио и председник Скупштине града Немања Пајић
Током три дана на Београдском сајму, љубитељи спорта могли су видети презентације бројних више и мање познатих спортова, упознати се са радом гранских спортских савеза, а добили су прилику да сазнају више о активностима локалних спортских савеза у њиховим самоуправама. Трећу годину, своје место имао је и Спортски савез Шапца.
-Презентујемо пре свега наше активности, манифестације које организујемо, а које приближавамо посетиоцима кроз флајере и видео снимке на штанду. Осим тога са колегама из других Савеза размењујемо искуства и наравно, посебно су нам важни семинари који се организују током Сајма где сазнајемо све важне појединости и новине које касније имплементирамо у наш годишњи програм – рекао је генерални секретар ССШ Дејан Поповић.
Остаје увек жал што штандови, односно простор за локалне спортске савезе нису довољно велики како би се и презентација обогатила.
-То је већ ствар организатора. Да имамо више простора сигурно би организовали и промоције наших програма, довели најмлађе учеснике. Надамо се да ћемо наредних година имати прилику и за то – додаје Поповић.
Првог дана Сајма, манифестацију и шабачки штанд посетио је председник Скупштине града Немања Пајић.
-Сајам спрта је право место за наш град. Спорт је један од најбољих амбасадора нашег града, имамо изврсне појединце и колективе који бележе врхунске резултате, улажемо много у инфраструктуру, али посебно желим да нагласим наш труд и рад на промоцији масовног спорта, на увођењу најмлађих у спорт, на помоћ рекреативном, аматерском спорту, манифестације које су најбоље организоване у Србији попут Сеоских олимпијских игара, Финална серија Кроса РТС и друге. Неколико година излажемо, уверен сам да ћемо још дуго – истакао је Немања Пајић.
Током свечаног отварања продефиловали су сви спортови који су се представили на Сајму, као и њихови најбољи репрезенти у Србији. Међу параолимпијцима, као део стонотениске репрезентације био је, наравно, трећи стонотенисер света наш Митар Паликућа, док је у малој, али одабраној постави Савеза за бодибилдинг Србије стајао четврти у свету Шапчанин Срба Лазић.
-Част ми је што презентујем свој спорт на оваквој манифестацији. Бодибилдинг је својеврсна фузија спорта и уметности, промовише здравље, обликовање тела, рад на себи, самоистицање на најбољи начин. Не треба се озбиљније бавити њим пре 20. године, а посебан је по томе што се врхунски резултати остварују и после 40 година што није случај у другим спортовима – уверава Срба Лазић.
Б. Д.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa