Инфо

30. новембар 2017.30. нов 2017.
ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕГЛЕДИ
КОНФЕРЕНЦИЈА ПОВЕРЕНИШТВА СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ

ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕГЛЕДИ

Повереништво Српске напредне странке одржало је у петак конференцију за медије на којој су критиковали здравствену политику града и најавили превентивне прегледе које ће по месним заједницама спроводити чланови њиховог Савета за здравство. Наведено је да од 28 сеоских амбуланти тренутно не ради 11.
На превентивним прегледима грађанима ће бити мерен крвни притисак, шећер у крви и биће им рађен ЕКГ. Први прегледи обављени су у недељу у Петковици. Следећи ће бити у Белој Реци и Слепчевићу, у суботу 2. децембра у просторијама месних заједница од 9 до 12 часова.
Председник Савета за здравство СНС др Бранко Вујковић рекао је да не раде амбуланте у Белој Реци, Шеварицама, Петковици, Десићу, Грушићу, Криваји, Букору, Штитару, Дуваништу, Петловачи и Ориду. Вујковић је изјавио и да оне амбуланте које су остале да раде чине то смањеним капацитетима.
- Озбиљно смањених капацитета примарне здравствене заштите значајно угрожавају целокупан систем здравствене заштите. Због тога је Савет за здравство СНС донео одлуку да покрене опсежну акцију здравствених прегледа на територији свих месних заједница града Шапца, рекао је Бранко Вујковић.
Директор Опште болнице Шабац др Слободан Поповић истакао је да о примарној здравственој заштити највећу бригу треба да води Град, јер су домови здравља у надлежности локалних самоуправа.
-Све ове амбуланте биле су пуне за време изборног процеса. Различитим пројектима упослени су лекари и медицинске сестре и амбуланте су радиле. Избори су прошли, а амбуланте су остале пусте, рекао је др Поповић.
Изразио је наду да ће Шабац проћи конкурс за пројекат санације и реконструкције здравствених објеката Канцеларије за управљање јавним средствима Марка Благојевића. Према Поповићевим речима, држава би уложила око 10 милиона евра у санацију и реконструкцију објеката Опште болнице и Дома здравља у Шапцу.
Због великог интересовања акција у Петковици
ће се поновити
На превентивне прегледе у Петковици одазвао се велики број грађана. За три сата, колико је трајала акција, дошло је око 80 људи, а међу њима је било и мештана Рибара. Због тога што велики број људи нема оверене здравствене књижице, а има и оних који су слабо покретни, у Петковици ће у децембру поново бити организована ова акција.
М.М.

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa