Инфо

7. децембар 2017.7. дец 2017.
ЗАЈЕДНО ДО  НАЈБОЉИХ РЕШЕЊА
ДОБАР ПРИМЕР САРАДЊЕ ЛОКАЛНЕ УПРАВЕ И ГРАЂАНА

ЗАЈЕДНО ДО НАЈБОЉИХ РЕШЕЊА

Јавно предузеће Инфраструктура Шабац, Сектор за одржавање стамбених зграда, од почетка акције која траје од 2010. извршио је термоизолацију на 50 стамбених објеката. То је власницима преко 1.600 станова омогућило уштеду енергије за грејање и хлађење, а самим тим и ниже рачуне.
У току ове године, извршена је термоизолација на шест стамбених објеката. Вредност овог улагања је 25 милиона динара. Половину средстава обезбедили су власници станова, а половину Град Шабац из Фонда за енергетску ефикасност.
-Желим да истакнем да сам поносна што Сектор за одржавање стамбених зграда учествује и унапређује овај пројекат седам година заредом. По угледу на наш град, енергетска ефикасност је постала и саставни део Закона о становању, јер је пратећи наша искуства Министарство увидело да је енергетска ефикасност у становању важна, као и да је ово добар модел за њено спровођење – истакла је Љиљана Јовановић, руководилац Сектора за одржавање стамбених зграда и додала да је ово изванредан пример сарадње локалне управе и грађана у заједничком улагању који је покренуо грађане да и након тога остану удружени у напору да своје стамбене зграде и њихово непосредно окужење унапређују и чине што лепшим и пријатнијим местом за живот.
-С обзиром на то да се договарање са грађанима показало као најкраћи пут у заједничком напредовању, остајемо истрајни у намери да ћемо најбоља решења за уређен и добар живот у колективном становању пронаћи заједно – наводи руководилац Сектора за одржавање стамбених зграда Љиљана Јовановић.

К.Ј.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa