Инфо

7. децембар 2017.7. дец 2017.
СМАЊЕН ПОРЕЗ НА ИМОВИНУ
ОДРЖАНА 18. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА

СМАЊЕН ПОРЕЗ НА ИМОВИНУ

На 18. седници Скупштине града Шапца, одржаној прошле среде, усвојена је Одлука о умањењу пореза на имовину од два одсто. Ова Одлука почеће да се примењује од 1. јануара следеће године.
Опозиоциони одборници Српске напредне странке критиковали су ову одлуку, пре свега због малог процента умањења, али је Одлука на крају једногласно изгласана.
-Очекивали смо да ћемо данас имати озбиљну расправу јер је умањење пореза на имовину заиста битно за наше суграђане. Међутим, до те расправе није дошло. Умањење је свега 2 одсто. Ми смо се од почетка противили тој одлуци јер је неприхватљиво да Шабац има једну од највећих стопа пореза на имовину. Шабац по својим приходима не може да се пореди са Београдом и Новим Садом. Може да се пореди са градовима из свог окружења који имају знатно мање стопе пореза на имовину, рекао је Дејан Јовановић, одборник Српске напредне странке.
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић је рекао да му није јасно зашто је опозиција са једне стране критиковала Одлуку, а затим гласала за исту. Истакао је да је ова Одлука добра.
-Док у свим другим градовима порез повећавају ми смо одлучили да га умањимо. Ово је политичка одлука. Да смо применили све могућности које смо могли морало би доћи до повећања пореза. Град Београд је порез на имовину увећао за 2 одсто. Очекујем да овом Одлуком олакшице осете не само грађани него и привреда. Порез је најнижи као што је најнижа и цена других услуга у нашем граду. Важно је да сви схвате да порез мора да се плати, поручио је градоначелник.
Председник Скупштине града Немања Пајић изразио је задовољство што су одборници највећу пажњу посветили овој, првој, тачки дневног реда, због тога што се она директно тиче грађана Шапца.
-Поред конструктивне расправе, Скупштина је показала капацитет да може благовремено да одлучује о различитим питањима важним за наше суграђане. Одлука да се грађанима Шапца смањи порез је донета једногласно и то је јако добра порука. Једном месечно овде разговарамо о важним темама и надам се да ћемо тако и наставити, рекао је Пајић.
Поред ове најважније Одлуке усвојени су и правилници о поступку и критеријумима за избор пројеката у области социјалне и здравствене заштите и у области културе који се финансирају и суфинансирају из буџета града. Изгласано је и више планова детаљне регулације.
Почетак ове седнице обележили су предлози за допуну дневног реда одборника СНС Негована Станарчића. Петнаестак предлога односило се на увођење градске воде у сеоским месним заједницама. Сви предлози имали су исти текст само су наведена друга села. Да би се испоштовао пословник, председник Скупштине морао је да прочита све ове предлоге, за шта је било потребно око сат времена. Сви предлози су одбијени.
-Мислим да су предлози неутемељени. Процедура мора да се испоштује. Скупштина је гласала, а ја не могу да утичем на то како ће се гласати, рекао је Немања Пајић на тему ових предлога за допуну дневног реда.

М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa