Инфо

7. децембар 2017.7. дец 2017.
Србији је потребна јака Демократска странка
У Шапцу одржана седница Главног одбора највеће опозиционе партије

Србији је потребна јака Демократска странка

У Шапцу је, први пут од оснивања Демократске странке, организована седница Главног одбора ове партије.
Поздрављајући чланове Главног одбора, председник ДС у Шапцу Душан Костадиновић је рекао да је већ годинама Шабац упориште ове странке.
- Шабац је данас слободан град, због тога што смо успели да га одбранимо од Српске напредне странке. Успели смо тако што смо морали да донесемо неке јако тешке одлуке. Између осталих и одлуку да коалицију правимо и са онима који су у прошлости радили на штету ДС. Одлуку смо донели верујући да је она у интересу грађана, Града и да је исправна – поручио је Костадиновић.
Лидер ДС Драган Шутановац оценио је у обраћању члановима Главног одбора у Шапцу да је неопходно постојање странке која је стабилна, поуздана, доследна и упорна, а да је то управо ДС, саопштила је та политичка партија.
Према његовим речима, и председник Србије и СНС Александар Вучић зна да само ДС може да га победи на изборима.
- Као што нико не жели да га лечи неискусан лекар, тако је Србији потребна јака ДС. Без странака нема ни демократије ни промена. Ако није до сада било јасно, сада је свима јасно зашто Вучић пуних пет година напада управо ДС - рекао је Шутановац.
Лидер ДС је навео и да „Вучић све време зна ко му је једини прави противник који има знање, политику, искуство и организацију и ко једини може да га победи“.
Говорећи о опозицији, Шутановац је нагласио да ДС не жели да учествује у опозиционом рату.
- ДС је отворена за сарадњу са свима који желе да ослободе Србију од ове узурпаторске власти и који виде Србију у којој грађани могу пристојно да живе од рада. Желимо да стојимо заједно, а не иза некога. ДС је увек била поуздан партнер свима који су делили исти вредносни систем без обзира колико велики и јаки били - рекао је Шутановац.
Напоменуо је и да греше сви они који ДС гледају искључиво као инфраструктуру.
- Чињеница да једини имамо инфраструктуру ни на који начин не сме да омаловажи 27 година јасне политике, јасног програма, великог искуства и сијасет сјајних људи. Док други причају о колонама, месијама, спасиоцима, ДС ради и нуди решења грађанима - рекао је он.
Шутановац је нагласио да је неопходно да се промени закон који фаворизује партијско запошљавање, а онемогућава транспарентно запошљавање младих људи на основу конкурса.
- Иако имамо Закон о забрани запошљавања, код нас се државни апарат повећава. Укидање тог Закона отворило би простор за младе људе који данас сви гледају преко интернета дестинације где би се запослили, а спречило окупацију јавног сектора од стране СНС јуришника – истакао је лидер ДС у Шапцу.
Он се осврнуо на законе које су претходна и садашња Влада донеле рекавши да је забрана запошљавања у јавном сектору нанела велику штету младима и образованим људима и помогла њихово исељење из Србије.
Према његовим речима, Србија нема јасан став према међународној заједници и да никоме није јасно у ком правцу актуелна Влада води земљу.
- Србија нема јасан став, ни курс у спољној политици. Никоме није јасно где ова Влада води земљу. Александар Вучић своја обећања не испуњава ни према народу, а не испуњава ни међународне обавезе. Он кочи земљу на путу ка ЕУ - казао је Шутановац.
Он је закључио да Србија не може једно причати на Истоку, а друго на Западу, наводећи да је због тога председник Србије Александар Вучић добио јасну поруку да не може седети на две столице.
Нема сарадње са СНС
Председник ДС је нагласио да је ДС једина истинска опозициона странка и да ће се тако и даље понашати у парламенту и да неће сарађивати са СНС.
- Ако неко каже да је наш предлог да се особе са карциномом не могу отпустити сарадња са Српском напредном странком - ја им кажем да то није. Такав закон би био победа за грађане и оне који су болесни – појаснио је Шутановац.
Н.К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa