Инфо

7. децембар 2017.7. дец 2017.
ПОСТАВЉЕНА РАМПА ЗА ОСОБЕ СА ИНВАЛИДИТЕТОМ
ЛАКШИ ПРИСТУП ТРЕЋОЈ ЗДРАВСТВЕНОЈ СТАНИЦИ

ПОСТАВЉЕНА РАМПА ЗА ОСОБЕ СА ИНВАЛИДИТЕТОМ

Рампа за особе са инвалидитетом, протекле седмице, пуштена је у рад на улазу у трећу здравствену станицу Дома здравља “Др Драга Љочић”. Средства којима је рампа изграђена, обезбедила је НЛБ банка. Тим поводом одржана је конференција на којој су говорили др Дејан Павловић, помоћник директора Дома здравља “Др Драга Љочић”, Владимир Маринковић, директор филијале НЛБ банке и Славиша Савић, секретар Удружења параплегичара Мачванског округа.
Према речима др Дејана Павловића, Дом здравља “Др Драга Љочић” као установа примарне заштите, представља прву степеницу на коју стају сви они који желе да задовоље своје потребе у здравственом систему.
-Не желимо да било ко наилази на препреке у остваривању својих права у нашој установи, а посебно не желимо да особе са инвалидитетом наилазе на физичке препреке у приступу нашим објектима. Ослушкујемо потребе ове популације која представља највећу светску мањину - истакао је Павловић и додао да ће Дом здравља “Др Драга Љочић” радити у наредном периоду на томе да створи што боље услове свим корисницима услуга ове установе.
-Предстоји нам даље решавање улаза у трећу здравствену станицу. Конкретно, решавање проблема са подом и улазним вратима, као и израда сличне помоћне ограде на прилазу служби дечје здравствене заштите. Наравно, Дом здравља “Др Драга Љочић” ће у наредном периоду радити и на стварању услова за пружање стоматолошких услуга особама са инвалидитетом у општој анестезији и тешко покретним особама. Обезбедиће посебне ординације у сарадњи са Министарством здравља Републике Србије и прилагодиће постојеће стоматолошке ординације у амбуланте у Мајуру – навео је др Дејан Павловић и овом приликом се захвалио НЛБ банци на обезбеђеним средствима и позвао и друге друштвеноодговорне компаније да се придруже у заједничком решавању ових проблема.
У контексту друштвеноодговорног пословања, банка се труди да у свим локалним заједницама у којима послује узме учешће у различитим акцијама и буде добар корпоративни комшија.
-Надам се да ће овај скромни допринос у изградњи рампе за особе са инвалидитетом на известан начин омогућити лакши приступ управо нашем Дому здравља и да ћемо утицати на побољшање квалитета њиховог живота - истакао је Владимир Маринковић, директор филијале НЛБ банке.
Трећа здравствена станица на годишњем нивоу прими око 80.000 пацијената. Имајући у виду да око 10 одсто становништва живи са неком врстом инвалидитета, можемо рећи да ће око 8.000 становника града Шапца, имати велику корист од постављања ове рампе и будућег даљег уређења улаза у трећу здравствену станицу.
-Добили смо једну функционалну рампу тако да особа са инвалидитетом може самостално да уђе у просторије треће здравствене станице и да обави лекарске прегледе. Практично на тај начин се ствара могућност за коришћење права на здравствену заштиту. Ово је још једна од лепих ствари које се дешавају у нашем граду. Сви релевантни фактори примећују да особе са инвалидитетом треба да буду равноправни чланови нашег друштва. Надам се да ће управа Дома здравља “Др Драга Љочић” наставити са тим активностима и обезбедити прилаз осталим здравственим установама које су под њеним оквиром – истакао је Славиша Савић, секретар Удружења параплегичара Мачванског округа.

К.Ј.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa