Инфо

7. децембар 2017.7. дец 2017.
У ОШ СВЕТИ САВА ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ

За лепШе детињство

У Основној школи “Свети Сава“ у понедељак је обележен Светски дан особа са инвалидитетом и тим поводом је организован систематски преглед који су обављали лекари из дома здравља „Др Драга Љочић” као и ликовна радионица у организацији Удружења Европски центар за екологију. Предузеће “Новитас Цонсулт“ и “Транском 94” су донирали пакетиће деци која похађају школу.
-Дом здравља “Др Драга Љочић” Шабац жели да буде активан чинилац у трансформацији друштва у друштву које ће бити прилагођено свима који ће укључивати све грађане и неће занемаривати никога. Наш циљ је да пратећи здравствено стање деце Основне школе “Свети Сава” кроз редовне годишње систематске прегледе делујемо превентивно и створимо услове да њихово здравствено стање не буде препрека за остваривање њихових других права као што је право на недискриминацију, на образовање, на лично достојанство и квалитетан живот – рекао је поводом акције Др Дејан Павловић помоћник директора за квалитет рада Дома здравља “Др Драга Љочић”
Директорка Основне школе “Свети Сава” Снежана Радовановић истакла је овом приликом да се Дан особа са инвалидитетом сваке године обележава у овој образовној установи, а да им је овај пут посебна радост што имају нове госте предузеће “Новитас Цонсулт“.
-Задовољни смо, весели и срећни да можемо овој деци да улепшамо други, односно трећи децембар, али не само овај датум, јер смо ми за њих увек ту. Сваки дан у години. Њихов осмех нама много значи, а присуство гостију и људи добре воље изазове још већи осмех – напоменула је Радовановићева.
Према речима Ане Вучинић, представнице предузећа “Новитас Цонсулт”, ова фирма се јако залаже за социјалну инклузију како одраслог, тако и дечјег становништва, те да је то био један од разлога зашто нису могли да се не одазову оваквом једном позиву.
-Наше мало је некоме много и желимо да та деца верују да добро постоји и да сутра шире добро у свом окружењу.
Немања Видаковић је у име Европског центра за екологију рекао да учествују већ пет година у разним акцијама при Основној школи “Свети Сава, а да су овај пут решили да донирају јелку школи и организују радионицу у оквиру које ће деца правити украсе.
Б.Р.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa