Инфо

7. децембар 2017.7. дец 2017.
Помозимо Наталији
АПЕЛ

Помозимо Наталији

Петнаестогодишњој Наталији Лазић из Лојаница у априлу је дијагностификован остео сарком (тумор виличне кости). Шанса јој је операција на приватној клиници у Београду средином децембра. Трошкови би били око 6.000 евра, али трочлана породица која живи од 7.000 динара очеве пензије не може да сакупи овај новац.
Иако је Наталија два месеца имала оток доктори су веровали да је то због тога што јој расту умњаци. Нажалост, магнетна резонанца је показала тумор. После биопсије на ВМА и додатних налаза на једној приватној клиници Наталија је примила две терапије. Пошто се тумор није смањивао испоставило се да прима погрешну терапију, за другу врсту саркома. Након што је почела да прима праву терапију, а тумор се смањио уследила је операција на ВМА. Операција је трајала три и по сата. После две хемотерапије урађен је ЦТ главе и установљено је да тумор није одстрањен у потпуности.
-Једино решење је операција на приватној клиници у Београду коју ће урадити др Живорад Николић. Урадио је више хиљада операција и успео је да излечи доста деце са овом или сличном дијагнозом. Рекли су нам да не желе да зарађују ни на чијој муци и да ће наплатити само трошкове тима који ће је оперисати. Ипак, ми тај новац не можемо да сакупимо, каже Наталијина мајка Слађана.
МК “Батана” ће организовати у недељу журку за Наталију у клубу код Гавре, коју ће подржати и МК “Срби”. Сав приход намењен је овој девојчици, као и новац који ће моћи да се донира у кутију која ће бити постављена у клубу. Они који буду у могућности да дођу позвани су на журку.
Остали који су у могућности помоћ могу уплатити на рачун 205-9011007098981-30 Лазић Живко у Комерцијалној банци.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa