Инфо

7. децембар 2017.7. дец 2017.
У ГАЛЕРИЈИ КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА МИЛОРАДА МЛЕДЕНОВИЋА

Без назива

У понедељак у галерији Културног центра је отворена изложба „Без назива” Милорада Младеновића. На зиду са десне стране су постављене либеле, а са леве се налази цртеж тих објеката. Рад „Без назива” је део ширег визуелног истраживања започетог 2013. у коме је аутор као основни материјал користио либеле.
-Либела је у ствари неки симбол идеалне ситуације коју она заиста представља. Она одређује хоризонталност, вертикалност, даје траг ваздуха у води, заиста је савршена. Она за мене у изузетном смислу представља неку врсту курсора као неке везе између нас који преко тог елемента либеле, неког алата или неког радног средства покушавамо мало да видимо шта се дешава у простору, рекао је Милорад Младеновић.
О настанку изложбе Филип Ковачевић из Културног центра каже:
-Већ дуже време припремамо изложбу са Милорадом Младеновићем. Комуникација је прво текла преко интернета путем мејлова, друштвених мрежа, телефоном. Милорад је дошао прошле недеље у Шабац да погледа простор, да поразговарамо, а што се тиче изложбе дошао је дан раније, у недељу. Ми смо му омогућили да уђе у галерију. Читаво поподне и вече је радио и почео са реализацијом свог рада будући да је у питању његова непосредна реакција на овај простор у супротности његовог опуса непосредни контексти. Почео је да црта либелама са једне стране зида, са друге да црта оловком као пројекцију тих објеката супротно и то је трајало дан раније и данас уочи изложбе током преподнева је довршавао свој рад и дорађивао га тако да је био један процес од 24 часа и он је пред крај радног времена завршио и отишао да се одмори пред отварање, рекао је Ковачевић. Изложба је отворена до петнаестог децембра.


Б.Р.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa