Инфо

7. децембар 2017.7. дец 2017.
ПОЛУСЕЗОНЕ ФУДБАЛСКИХ ЛИГА

УКРАТКО О ЈЕСЕНИ

Претходног викенда окончане су полусезоне у свим лигама, изузев Супер лиге Србије где ће до 13. децембра бити одиграно још два кола. У осврту на екипе које ће у нову годину ући као лидери својих лига кренућемо од најнижих рангова под ингеренцијом општинских фудбалских савеза са подручја Фудбалског савеза Мачванског округа.
Лидери општинске лиге “Шабац - Мачва” су играчи ФК “Задругар” (Мачвански Причиновић) испред “Цуљковића” и дреновачког “Партизана”. У лиги ОФС Богатић најближа МОЛ “Мачва” је “Слобода” из Салаша Црнобарског, а прете “Радник” (Г) и “Баир”.
У борби за пласман у МОЛ “Поцерина”, “пол позицију” групе “Шабац – Поцерина” има “Ранковац”, али само због боље гол разлике у односу на “Заблаће” са истим бројем бодова. Слична ситуација је и у групи “Шабац – Посавотамнава” где је напад ефикаснији за три гола на прву позицију поставио “Саву” из Мрђеновца испред екипе “Јелена” из Јеленче. Самостално на водећој позицији је “Слога” Матијевац, лидер лиге ОФС Владимирци.
Екипа “Хајдука” из Рибарице има најбољу стартну позицију пред пролеће у Општинској лиги Лознице, но “Студенац” из Горње Ковиљаче је само бод далеко. Мање неизвесна јесен била је у такмичењу ОФС Љубовија где је “Азбуковица” из Црнче убедљиво водећа испред “Језера”.
Три групе међуопштинске лиге донеле су много узбуђења, а једино “Хајдук Станко” у МОЛ “Мачва” има убедљиво вођство, чак десет бодова више од екипе “Горког”, односно 11 од ОФК Шапца и већ сада је близу Окружне лиге. Много неизвесности биће у “Поцерини” где ће пролеће као лидер започети “Карађорђе”, али са само бодом мање Мишарцима прети “Душан Силни”. Не смеју се заборавити ни “Шипурске Ливаде”, односно “Младост” (ПП), бар у борби за бараж позиције. Код Јадрана, најближа вишем рангу је “Слога” (Липнички Шор), “Борац” Козјак је три бода далеко, а чак пет екипа ће водити борбу за бараж. Тренутно позицију три држи “Рудар” (Брасина).
Окружна лига ће бити једна од најзанимљивијих до сада. Никада мања разлика није била на врху, где је на највишем месту “Мачва” (Богатић), но само два бода је раздваја од шабачког “Радничког”, односно три од “Слоге” из Богосавца. Како због увођења нове групе зонског ранга постоји могућност да више екипа избори пласман у виши ранг, међу кандидате треба сврстати и “Младост” Прњавор.
Зону “Дрина” предводи истоимена екипа из Љубовије, али је за пласман у Српску лигу очекује борба са “Полимљем” и сјеничком “Слогом” које су само бод и два далеко. Код српсколигаша (група “Запад”) доминирају Смедеревци са четири бода више од “Златибора”. У Првој лиги Србије, помало неочекивано, на врху су се издвојили “Динамо” Врање и “Металац” (35 и 32 бода). Новосадски “Пролетер” има 29.

Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa