Инфо

7. децембар 2017.7. дец 2017.
Приватна фб страна

Приватна фб страна

ХУМАНИТАРНИ ТЕНИСКИ ТУРНИР

ПОТЕЗ ЗА ДИВЉЕЊЕ

Некадашњи рукометаш Металопластике, актуелни селектор јуниорске репрезентације Србије Ђорђе Рашић организовао је претходне недеље хуманитарни тениски турнир на коме су прикупљана средства за двогодишњег Матију Радукића, малишана оболелог од карцинома бубрега и туберкулозе плућа. На теренима Тениског клуба “Стари град” у Великом парку одржан је турнир дублова, наравно резултат није био у првом плану, а посебно је значајно што је број донатора знатно премашио број учесника. Сваки од 50 чланова клуба дао је по 1.000 динара, а људи великог срца дали су посебне донације.
- Тренутак када схватите да сте успели, да ипак, у овом свету зла, има толико добрих, дивних људи који су хтели да допринесу, један је од најупечатљивијих у мом животу. Свако ко је помогао има вечну захвалност и непоновљив осећај доброг дела у срцу. Мирослав Ђукић је донирао 60.000 динара, некадашњи рукометаш Тадић је из Америке послао 300 евра, Рале Котлаш, који је у своје 73 године допутовао из Минхена само због турнира, али је било и сјајних људи који су издвојили готово трећину својих месечних примања и то пуна срца. Неизмерно хвала свима. Жао ми је што више људи није дошло, вероватно је на то утицало и лоше време, али верујем да смо успели и сви смо поносни на то.
На хуманитарном турниру прикупљено је укупно 158 хиљада динара предатих мами малог Матије. Наравно, овај износ далеко је од довољног и помоћ је неопходна и даље. Турнир је завршен, али могућности помоћи су разноврсне и никада нису везане само за један догађај. Нажалост, једино су време и судбина ти који дају смисао помоћи. У овим и сличним случајевима су тешки противници, али не и непобедиви за сложну екипу.

Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa