Инфо

17. фебруар 2011.17. феб 2011.
НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ - ФИЛИЈАЛА ШАБАЦ

ЗАЈЕДНИЧКИМ СНАГАМА ПРОТИВ НЕЗАПОСЛЕНОСТИ

У сарадњи са шабачким послодавцима, Национална служба за запошљавање Филијала - Шабац, организовала је прошле среде округли сто поводом активних мера запошљавања у овој години
Директор шабачке Филијале Бранко Филиповић поздравио је присутне и захвалио се на исказаном интересовању. Презентацији Јавних радова, програма „Стручна пракса 2011“, „Прва шанса 2011“ и самозапошљавање присуствовали су послодавци са којима НСЗ годинама уназад успешно сарађује.
- У овој години за програме и субвенције запошљавања на нивоу Србије опредељено је око 5,55 милијарди динара из буџета Министарства економије и регионалног развоја. На евиденцији незапослених на нивоу Филијале Шабац, тренутно је 17.400 лица, од чега је 11. 400 са територије града Шапца. Презентацијом поменутих програма желимо да послодавце из нашег региона упознамо са наредним корацима, како би заједничким снагама смањили незапосленост, навео је Бранко Филиповић.
Око двадесетак представника шабачких послодаваца и предузећа из различитих делатности, присуствовало је презентацији, и то: Новитас, Вум, Естетика, Тина 2000, Колумбо градња, Думача, Транском, Сани, Графопак, Зорка Холдинг, Зорка Керамика, Картекс, Еликсир Груп и други. Један од послодаваца Милован Нешић из предузећа Естетика, каже да ће они запошљавати нове раднике, најпре трговце и помоћно особље.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa