Инфо

14. децембар 2017.14. дец 2017.
БЕЗБЕДНОСТ ДЕЦЕ НА ПРВОМ МЕСТУ
У ОШ “НИКОЛАЈ ВЕЛИМИРОВИЋ” РЕАЛИЗОВАНА АКЦИЈА “БЕЗБЕДНО НА БИЦИКЛУ”

БЕЗБЕДНОСТ ДЕЦЕ НА ПРВОМ МЕСТУ

Градски савет за координацију послова безбедности у саобраћају Шапца у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја Републике Србије, реализовао је протеклог уторка, у ОШ “Николај Велимировић” акцију “Безбедно на бициклу”. Пилот пројекат, намењен деци узраста од 7 до 15 година има за циљ повећање безбедности деце у саобраћају и развој свести о значају одговорног понашања.
Према речима Сандре Мићић, члана Савета за безбедност саобраћаја града Шапца, Савет за безбедност у саобраћају подржава и схвата значај пилот пројекта “Безбедно на бициклу”.
-Наше тело препознаје које су потребе овог школског узраста, јер статистика показује да је управо ова популација најугроженија у саобраћају, нарочито када је вожња бицикла у питању. Из тог разлога данас је тема ових радионица „Вози безбедно бицикл у саобраћају и буди безбедан” - истакла је Сандра Мићић.
Значај пилот пројекта истакао је и Иван Бојовић који је у Агенцији за безбедност саобраћаја задужен за двоточкаше.
- Акција је од изузетног значаја а њена сврха је унапређење знања како би се деца безбедно понашала у саобраћају и како би на безбедан начин возила бицикла. Деца су у току реализације пројекта била подељена у четири групе. Од седам до девет, од девет до једанаест, од једанаест до тринаест и од тринаест до петнаест година. Један час је предвиђен за теоретски део, а два часа за практични део где је био постављен полигон – истакао је Бојовић.
Задовољство реализовањем пилот пројекта изразио је и професор техничког образовања Милан Ђурић, који се како каже нада да ће исти и заживети.
-Драго нам је што смо ушли у овај пројекат. На пролеће или у септембру ћемо се поново видети и установити да ли је било напретка везаног за овај начин функционисања, предавања и понашања у саобраћају – наводи проф. техничког образовања Милан Ђурић.
К.Ј.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa