Инфо

14. децембар 2017.14. дец 2017.
Велика донаторска акција – 190 рачунара за геронтолошке центре у 12 градова у Србији

ВОЈВОЂАНСКА БАНКА ДОНИРАЛА РАЧУНАРЕ ГЕРОНТОЛОШКОМ ЦЕНТРУ ШАБАЦ

Војвођанска банка покренула је у октобру који је Месец солидарности са старим лицима, велику друштвено одговорну акцију у оквиру које ће до краја године геронтолошким центрима у 12 градова у Србији донирати укупно 190 рачунара.
Геронтолошком центру Шабац у петак је уручено 10 рачунара, а у наредном периоду донације ће бити упућене и центрима у Крагујевцу и Београду, док су корисницима геронтолошких центара у Лесковцу, Сурдулици, Новом Саду, Новом Пазару, Апатину, Нишу, Књажевцу и Кикинди, рачунари већ стављени на располагање.
Весна Крсмановић, директорка филијале Војвођанске банке у Шапцу, истакла је да сектор Друштвено одговорно пословање ове компаније традиционално поклања рачунаре здравственим, образовним и другим установама. Опремање геронтолошких центара посебно је важан део ове акције, јер помаже и старијим особама да се укључе у дигиталну трансформацију и тако умногоме олакшају своју свакодневицу.
„Сведоци смо огромних промена око нас. Начин на који комуницирамо са другима, компанијама, па чак и државом се из корена променио. Нове технологије нам доносе комфор. Омогућавају нам да „једним кликом“ обављамо послове за које смо некада морали да чекамо у редовима и пред шалтерима. Помажу нам да се боље информишемо и повезују нас са најближима“, рекла је Крсмановић и додала да је између осталих, и ова врста подршке потребна старијим особама, које нису имале прилику да се током редовног школовања едукују на овом пољу.
В. д. директора Геронтолошког центра Шабац, Марија Марковић, захвалила се Војвођанској банци и истакла да верује да ће се захваљујући донацији делимично неутралисати физичка удаљеност породица и пријатеља од корисника њиховог дома и да ће дигитална комуникација омогућити њихово додатно повезивање.
„У установи, као и у Клубу влада велико интересовање за рачунарима. Наши корисници и корисници Геронтолошког клуба радују се прилици да овладају новим технологијама и тако отворе нове канале информисања и комуникације. Сви донирани рачунари биће распоређени у заједничке просторије установе и клуба“, објаснила је директорка ове установе.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa