Инфо

14. децембар 2017.14. дец 2017.
Срето Малиновић, генерал у пензији и функционер Демократске странке

Јавља се нова енергија

Ушао сам у политику, али политика никада неће ући у мене. Буде се демократе из апатије у коју су доведени тиме што им је неко ставио жиг жутила. Очекујем да ћемо имати свог кандидата за градоначелника Београда
Генерал у пензији Срето Малиновић ушао је у политику, тачније у Демократску странку, на позив председника партије и некадашњег министра одбране Драгана Шутановца.
Према његовим речима, међутим, никада није нити ће да дозволи да „политика уђе у њега“.
- Остаћу оно што јесам, човек који говори оно што мисли и што види, јер сматрам да колико год неке ствари биле непопуларне морају да се чују на прави начин. Тако морамо да радимо да би нам грађани веровали. ДС то управо сада и ради. Представља грађанима Србије себе и свој програм на реалан начин који није демагогија и продавање магле. Такође, упозорава на проблеме у друштву и предлаже решења. То можете да видите кроз предлагање великог броја закона у Скупштини које, наравно, скупштинска већина одбацује ад хок – каже Малиновић.
Један од главних разлога што је одлучио да уђе у странку је чињеница да ово није ДС коју су некада звали „жути“.
- „Жути“ су отишли у власт и то су они који су правили штету пре свега грађанима Србије и нарочито ДС. Сада су прешли у власт да поново праве штету. То је мене определило да станем уз ове људе и да пуном снагом, капацитетом и својим могућностима, знањем, допринесем да ово друштво постане боље. И ја се надам да ће грађани Србије, грађани Шапца, препознати ДС као носиоца нечег новог без обзира на етикете и све оно што кроз историју странке прати појединце. Ово је потпуно нова странка коју градимо на чврстим темељима у веома тешким околностима и условима. Надам се да ћемо остати доследни ономе што смо зацртали и идеји социјалдемократије – истиче некадашњи генерал.
Када говори о новој ДС, Малиновић напомиње да се то односи на људе који су пре свега честити.
- Овде су сада демократе, људи који желе да буду сервис грађанима, да се боре за успоставу неких нормалних цивилизацијских вредности. Ситуација у земљи нам налаже да не можемо да останемо по страни. Обилазим општинске и градске одборе. Јавља се нека нова енергија, буде се демократе из апатије у коју су доведени тиме што им је неко ставио жиг жутила и препознају идеју и намеру садашњег руководства – додаје Малиновић.
Он наставља да се ДС више никоме неће извињавати нити ће се обазирати на било шта што се дешава у опозиционом блоку.
- Има међу опозицијом много подизвођача радова власти. Оног момента када бих приметио да ДС постаје нешто друго од онога што ја сада видим, и ја бих изашао из ње. Помало сам идеалиста. Не желим било кога да варам. Остварен сам човек, нисам ушао у политику због личних амбиција, изузев као када сам дао заклетву – желим да штитим и да радим за свој народ – наглашава функционер ДС.
ДС се активно спрема за локалне изборе који ће у појединим општинама бити одржани 24. децембра. Једина је опозициона странка која ће на њима да наступи, али све очи јавности су уперене ка предстојећим београдским изборима.
- Опозициони табор очигледно не разуме значај и важност да се све подреди победи опозиције у Београду. Када је већ тако, не видим, ни ја, нити било ко у ДС, ниједан разлог да стојимо у 15. реду подржавајући некога ко нема снагу да изведе то. Зато ће ДС, верујем, изаћи са својим кандидатом за градоначелника Београда изузев ако неки не буду схватили прави пречи интерес па се не буде нашао неки интерес у циљу замене ове штеточинске власти. Томе се ја искрено надам и тада би опозиција потврдила да жели промену која ће бити зачетак промене на републичком нивоу. Све остало је лична комбинаторика – закључује Малиновић.
Шапчани борци за
право на живот
- Шапчанима одајем признање што су борци за право на живот.
Заиста одајем признање, пре свега грађанима Шапца, што су препознали људе који данас воде ваш град. Препознали су људе који им неће појести садашњост, јер ако нам неко поједе садашњост не можете да се надате некој бољој будућности. Желим да честитам и нашим људима из Демократске странке који здушно дају допринос да се грађани Шапца и околине осећају слободни – поручује Малиновић.

Не јача се Војска половним возилима
- Стање у Војсци знамо само на основу изјава министра одбране Александра Вулина. Углавном су то гафови, закаснеле патриотске изјаве у патриотском заносу, или на основу неких изјава које је дао његов врховни командант, како га министар редовно ословљава мимо законске регулативе. Довољно је, међутим, нашој јавности то што је први пут у историји војног организовања у Србији та иста војска изашла на улице да протестује због егзистенције. Колико год да су јаки на речима о јачању Војске Србије, војска се не јача половним возилима. Војник мора и када му је тешко да држи до достојанства и части, а не да ћути на све ово што се дешава. И ту је моја главна замерка када је реч о „првом војнику“, односно Генералштабу. Часно је и људски рећи да то није за вас и нека нађу неког другог који ће играти по том такту. Верујем у Војску, али не верујем у способност појединаца да носе терет дужности који имају, истиче генерал у пензији.
Н. К.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa