Инфо

14. децембар 2017.14. дец 2017.
НАЈВЕЋЕ ЗАДОВОЉСТВО СУ  НАСМЕЈАНА ДЕЦА
ДОНАЦИЈЕ ЕУРОБАНКЕ И ФОНДАЦИЈЕ “АНА И ВЛАДЕ ДИВАЦ”

НАЈВЕЋЕ ЗАДОВОЉСТВО СУ НАСМЕЈАНА ДЕЦА

Вртић “Снежана” богатији је за ново игралиште, а ОШ “Јован Цвијић” у Дебрцу добила је реновиране учионице и реконструисан кров. “Ово није само украс нашег дворишта него и допринос здравијем развоју наше деце” навела Сандра Мићић, директорка ПУ “Наше дете”. “Еуробанка и Фондација су захваљујући својој професионалности усрећили и измамили осмех деце из једног малог места” рекао је Александар Бркић, директор ОШ “Јован Цвијић” из Дебрца
Заједничким пројектом “Велико срце” Еуробанке и Фондације “Ана и Владе Дивац” вртић “Снежана” богатији је за ново игралиште, а ОШ “Јован Цвијић” у Дебрцу добила је реновиране учионице и реконструисан кров. Укупна вредност донација је нешто мање од два милиона динара. Средства су прикупљена хуманитарном картицом “Велико срце” чијим коришћењем део средстава Еуробанка одваја за најмлађе.
Представници Еуробанке и Фондације у понедељак су званично уручили донацију овим установама. Конференцију за медије која је овом приликом организована у Дуњића кући пригодним програмом су увеличали малишани вртића “Снежана”.
Жељка Ћирић Јаковљевић, директор сектора за маркетинг и корпоративне комуникације Еуробанке изјавила је да са Фондацијом “Ана и Владе Дивац” успешно сарађују већ седам година.
-Овде смо из два разлога, тако да су ово наш 42. и 43. пројекат. Први пут смо спојили два пројекта у једном граду. Највећу захвалност дугујемо нашим клијентима који користе картицу “Велико срце” од које Еуробанка одваја део средстава и са Фондацијом их пласира у пројекте пре свега намењене деци. Ми једва чекамо овакве догађаје да се дружимо са најмлађима, истакла је Жељка Ћирић Јаковљевић.
Ана Кошел, директор Фондације “Ана и Владе Дивац” изразила је задовољство због дивне добродошлице у Шапцу. Такође је похвалила чињеницу да град издваја велика средства за предшколски програм.
-Деца пред Нову годину треба да добију поклоне, а ви сте добили један од најлепших, а то је игралиште у вашем вртићу. Тамо ћете да се играте, али треба и да га чувате. Игралиште ће користити више од 250 деце. То је дивно и није мала ствар, рекла је Ана Кошел присутној деци.
Навела је да је ове године 10 година од оснивања Фондације. Позвала је све људе из Србије да им се придруже коришћењем мастер картице “Велико срце” која за кориснике не представља трошак, а деца имају користи од тога.
-Са Еуробанком смо до сада сарађивали на 43 пројекта. Сви су за малу, велику, децу са посебним потребама или за дечја одељења у болницама. Успели смо да улепшамо детињства многобројној деци, истакла је Ана Кошел.
Сандра Мићић, директорка Предшколске установе “Наше дете” изјавила је да је свима “велико срце” због овог догађаја. Захвалила је донаторима и подсетила је да се ове године слави 130 година предшколства у Шапцу.
-Вртић “Снежана” је званично први вртић ПУ и отворен је 1961. године. Ово што су за нас учинили Еуробанка и Фондација “Дивац” није само украс нашег дворишта него и допринос здравијем развоју наше деце. Боравак деце напољу ће бити знатно квалитетнији, навела је Сандра Мићић.
Александар Бркић, директор ОШ “Јован Цвијић” из Дебрца захвалио се у име ученика, родитеља и запослених ове школе. Навео је да школа има око 430 ученика распоређених у матичној школи у Дебрцу и осам издвојених одељења.
-Долазимо из неразвијене општине Владимирци. Били смо принуђени да се обратимо за помоћ Еуробанци и Фондацији “Ана и Владе Дивац” и врло брзо смо добили позитиван одговор. Захваљујемо им се што су омогућили ученицима и запосленима у нашој школи да следећу годину дочекају у чистијим, уређенијим и топлијим учионицама. Уз помоћ наших пријатеља успели смо да поставимо подове, извршимо молерске и гипсарске радове и урадимо санацију дотрајалог кровног покривача. Као дугогодишњи просветни радник и родитељ двоје деце могу да кажем да не постоји ништа што доноси веће задовољство од срећног и насмејаног детета. Еуробанка и Фондација су захваљујући својој професионалности усрећили и измамили осмех деце из једног малог места. Хвала што сте свесни чињенице да је улагање у децу и образовање велика инвестиција, а не трошак, рекао је Александар Бркић.
Председник Скупштине града Немања Пајић захвалио се у име града и родитеља деце која ће уживати у овој донацији. Истакао је да није могао да замисли лепши почетак радне недеље.
-Када изаберете децу не можете да погрешите. Овом донацијом створени су услови да деца лепше и квалитетније проводе своје време. Град Шабац је град младих и трудимо се да улажемо у децу. Само за ПУ издвајамо око 15 одсто буџета, што је 400 милиона годишње, рекао је Пајић и изразио наду да ће се сарадња са Еуробанком и Фондацијом наставити и убудуће.
Вишегодишња сарадња
за бољи живот најмлађих
Вредност донације игралишта у вртићу Снежана је више од милион динара, а радова у ОШ “Јован Цвијић” преко 800.000 динара. Ово је омогућило више од 22.000 корисника картице “Велико срце”. Наиме, ради се о стандардној кредитној картици, чија је крајња намена побољшање услова за живот најмлађих у Србији. Еуробанка и Фондација “Ана и Владе Дивац” претходних година су обновили више од 40 игралишта у вртићима, просторија у школама и здравственим установама.
М. Мијаиловић

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa