Инфо

14. децембар 2017.14. дец 2017.
ОБЕЛЕЖЕН РОЂЕНДАН ЦЕНТРА ЗА СТРУЧНО УСАВРШАВАЊЕ

СЕДАМ ГОДИНА УСПЕШНОГ ПОСТОЈАЊА

Центар за стручно усавршавање је у четвртак обележио 7 година успешног постојања. Тим поводом приређен је пригодан програм у којем су учествовали: Сања и Сара Андрић ученице Основне школе “Стојан Новаковић” које су извеле две песме, деца из вртића “Веверица” и вртића “Ђурђевак” и хор храма “Свете Тројице”.
У оквиру прославе организована је и изложба радова ученика Основне школе “Стојан Новаковић” која ће бити постављена до краја године.
-Организацијом семинара за просветне раднике који ће повећати њихове компетенције у раду Центар за стручно усавршавање је оправдао своју сврху постојања. У претходних седам година је организовано 1.262 семинара и преко тридесет пет хиљада људи је прошло те обуке. Центар за стручно усавршавање поред рада са просветним радницима успешно ради и са привредницима из окружења, тако да од социјалне политике, па до предузетништва организујемо разне врсте едукација, те смо од 2015. до 2017. организовали око триста обука за петнаест хиљада људи. У наредном периоду ћемо се трудити да успоставимо још јачу сарадњу како са школама,тако и са привредом, али и са локалним заједницама и у Шапцу и у околини, рекао је Директор ЦСУ Бранко Филиповић.
У ЦСУ се налази и Парк науке који са 27 оригиналних инсталација привлачи пажњу бројних посетилаца. Претходних година су га обишле деведесет две делегације из земље и иностранства.
Да Град препознаје значај ове установе потврдила је овом приликом и начелница Одељења за друштвене делатности града Шапца, Бојана Младеновић.
-Велико ми је задовољство што смо данас у прилици да заједно обележимо ову једну фазу развоја нашег Центра за стручно усавршавање и његових првих седам година. Радује ме чињеница да је кроз овај центар у претходном периоду прошао велики број професионалаца и одржан велики број семинара и обука, а свакако оно што ме посебно радује је чињеница да је велики број посетилаца овај Центар доживео посебно и саму науку кроз наш посебан и јединствен Парк науке. Град препознаје значај ове установе. Финансира и велики део својих средстава издваја за образовање, децу и младе. Свакако сматрамо да је највећи императив улагање у знање и образовање чиме дајемо додатни допринос оваквој установи. Свим запосленима у Центру желим да честитам и надам се да ће њихова врата остати отворена за све оне који желе да се и даље усавршавају и образују - истакла је Бојана Младеновић.

Б.Р.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa