Инфо

14. децембар 2017.14. дец 2017.
НАСТАВАК ПРЕВЕНТИВНИХ АКЦИЈА ДОМА ЗДРАВЉА

ФОКУС НА ЖЕНАМА СА СЕЛА

Дом здравља “Др Драга Љочић” организовао је у суботу превентивне гинеколошке прегледе у Заблаћу. Том приликом спроведен је и скрининг на карцином дојке и циљани скрининг на карцином грлића материце.
На преглед су могле да дођу све жене, без обзира да ли имају здравствену књижицу или не, што су оне у великом броју и искористиле.
-Овакви прегледи нам много значе, јер многе од нас немају здравствену књижицу. Битно је да жене редовно иду на прегледе. Свашта се дешава последњих година и све је више болесних жена. Овакве акције треба што чешће организовати, поручиле су мештанке Заблаћа.
Жене које живе на сеоском подручју ређе се одазивају на редовне скрининге. Због тога Дом здравља организује ове акције по селима, а до сада је прегледано више од 300 жена.
-Наша установа је по препоруци Министарства здравља ушла у национални програм скрининга дојке 2014. године, а 2015. у национални програм скринига дебелог црева. Ове акције организујемо да би обухват жена био што већи, посебно на сеоском подручју, истакла је директорка Дома здравља “Др Драга Љочић” др Јасмина Станковић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa