Инфо

14. децембар 2017.14. дец 2017.
ТРЕТМАНИ ЗА ПОРЕМЕЋАЈ ПИГМЕНТАЦИЈЕ НА КОЖИ

Кућна нега је најбитнија

Код коже са неуједначеном пигментацијом за постизање најбољих резултата од пресудне важности је редовност третмана подржаних адекватном кућном негом. УВ заштита је обавезна. Препорука је да се излагање сунцу сведе на минимум, док одласке у соларијум треба у потпуности избегавати
Чиста кожа уједначеног тена представља сан великог броја жена, међутим, то у пракси често не изгледа тако. Недостатак сјаја и блиставости наше коже, односно, појава пигментације условљена је синтезом и дистрибуцијом пигмента меланина у кожи, фоликулу длаке или очима. Боју коже условљава број меланоцита, њихова способност да транспортују меланин до површине кераноцита као и величина меланозома који садрже зрнца меланина.
По речима дипломираног козметолога из шабачког Х2О Мед Спа центра Нађе Јовановић, узроци варијације у пигментацији могу се поделити у неколико група, док сам процес може да се успори, или потпуно анулира редовним третманима подржаним адекватном кућном негом.
-У пракси разликујемо генетску пигментацију, пигментацију од УВ зрачења и пигментацију услед старости. Оно што је најбитније напоменути код третмана овакве коже је упорност и важност кућне неге. За постизање добрих резултата неопходно је урадити серију третмана у континуитету, након тога то стање одржавати повременим третманима. Такође важно је истаћи да је заштита од УВ зрачења обавезна и да нашим клијентима саветујемо да се што мање излажу сунцу, односно да у потпуности избегавају соларијум - каже Јовановићева.
Добра вест за све кориснике услуга Мед Спа центра Х2О је податак да им је у овом простору доступна линија Ерицсон козметике, где је посебна пажња посвећена иновативним третманима за решавање проблема пигментације.
-Многи козметички производи користе традиционалну методу која делује на горњи слој коже, док је Ерицсон Лабораторие открила потпуно нов начин деловања, чак и пре почетка процеса меланогенезе делујући на ДНК гене садржане у језгру меланоцита. Иновација третмана Перфецтион њхите еџпертисе лежи у начину враћања на почетак ланца биолошке пигментације делујући на два нивоа: модификовањем гена одговорних за процес пигментације и мењањем ћелијске матрице рибонуклеинске киселине која производи пигменте - објашњава Јовановићева.
Активни састојци третмана представљају октодеканска киселина и лумискин. Октодеканска киселина добија се биоферментацијом природне олеинске киселине биљног порекла и спречава метаболички пут синтезе меланина из језгра меланоцита. Лумискин, појачава природни молекул Диацетyл болдине, изведен из коре чилеанског “Болдо” дрвета. Он је показао својство бељења због свог иновативног деловања пре почетка регулаије тиросиназе.
За више информација о овом и осталим третманима које можете наћи у Мед Спа Х2О центру на Градском базену, посетите блог блог.х2оцентар.рс.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa