Инфо

21. децембар 2017.21. дец 2017.
ДЕЦЕНИЈЕ УСПЕШНОГ РАДА ИЗГРАЂЕНЕ НА ПОВЕРЕЊУ
СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА ПОВОДОМ 130 ГОДИНА ПРЕДШКОЛСТВА У ШАПЦУ

ДЕЦЕНИЈЕ УСПЕШНОГ РАДА ИЗГРАЂЕНЕ НА ПОВЕРЕЊУ

“Деца нису наш посао већ наша љубав, са њима растемо и другарски делимо све оне лепе, а и мање лепе тренутке. Радујемо се њиховој срећи, и подржавамо када им је подршка потребна. Управо та љубав и поверење нас воде у нашем раду и тако ћемо наставити чувајући ову дугу традицију”, истакла је директорка ПУ “Наше дете” Сандра Мићић
Завршна свечаност Предшколске установе поводом обележавања 130. година предшколства у Шапцу одржана је прошлог петка у Шабачком позоришту. Програму у ком су учествовала деца и васпитачи из шабачких вртића, присуствовали су представници Града, институција, садашњи запослени у ПУ “Наше дете” пензионери ове установе, и бројни гости.
-Деценије успешног рада граде се на поверењу, добрим међуљудским односима, партнерству са родитељима, сарадњи са оснивачима и свим партнерима. Оно по чему је наша делатност специфична је љубав коју примамо и несебично пружамо. Управо нас она мотивише да истрајемо у остваривању нашег заједничког циља, а то је задовољно дете које се развија и учи проширујући своје искуство, сарађује са другом децом и одраслима, стиче самопоуздање, уважава себе и друге - истакла је овом приликом директорка ПУ “Наше дете” Сандра Мићић и додала:
-Са децом растемо и другарски делимо све оне лепе, а и мање лепе тренутке. Радујемо се њиховој срећи, и подржавамо када им је подршка потребна. Управо нас та љубав и поверење воде у нашем раду и тако ћемо наставити и убудуће чувајући ову дугу традицију.
Преко 350 запослених у Предшколској установи, данас брине о око 3.300 шабачких малишана. Колико су томе посвећени и успешни сведочи и податак да су евалуатори Министарства просвете Републике Србије, ову установу оценили највишом оценом. У образложењу је наведено да је у оквиру ПУ “Наше дете” евидентан тимски рад, квалитетан и успешан начин реализације васпитно-образовног рада, успешна сарадња са родитељима који су партнери у функционисању читавог процеса.
На путу ка успеху у реализацији овог одговорног и захтевног посла, значајан партнер предшколске установе је оснивач град Шабац. Само за 2017. годину град је за функционисање ПУ “Наше дете” обезбедио буџет од 440 милиона динара. Овај новац утрошен је за реализацију различитих планираних програма, одржавање објеката, али и за покривање 80 одсто трошкова боравка деце у вртићу. Наиме, од укупног износа од 24.595 динара, колико кошта целодневни боравак у вртићу, родитељи плаћају 4.900 динара, док за полудневни боравак издвајају 1.890 динара. За свако треће дете у породици и децу из осетљивих група плаћање је у потпуности преузео град.
Евоцирајући успомене на свој боравак под окриљем ове установе, председник Скупштине града Шапца Немања Пајић је истакао да му је изузетно драго да ПУ “Наше дете” функционише на завидном нивоу, што је показала и екстерна ревизија рада највишом оценом, и изразио наду да ће и у будућности овај успех бити настављен, те да ће установа која је задужена за бригу о највећем благу наших суграђана још дуго да траје.
У холу Шабачког позоришта, исте вечери, била је уприличена изложба фотографија под називом “Чувари традиције: како је одрастало наше дете”, док је као штампани траг обележавања 130 година предшколства у Шапцу, посетиоцима дељена Публикација у којој се налазе цртице из историје, најзначајнија садашња искуства, као и назнаке трасе којом ће ова Установа ићи у будућности.
фото: Јелена Илић
Т. Т.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa