Инфо

28. децембар 2017.28. дец 2017.
ШЉИВИК НЕСТАО ПРЕКО НОЋИ
НЕСВАКИДАШЊА КРАЂА У СЛЕПЧЕВИЋУ

ШЉИВИК НЕСТАО ПРЕКО НОЋИ

Када је Тома Мићановић прошле среде отишао да обиђе свој воћњак у Слепчевићу замало се онесвестио, јер није имао шта да види. Од 220 садница шљиве, посађених почетком новембра, ни трага.
-Били смо овде седам до десет дана раније и све је било у реду. Данас смо обилазили жито и случајно свратили. Саднице лепотице, стенлејке и гроса фелисије купљене су у Крушевцу. Цело лето се њива припремала за њихово сађење. Сада, као да ништа није ни било, прича Тома.
Саднице су плаћане по евро и по. Поред тога уложено је у дневнице за сађење, у обраду земљишта. Тома има два сина, један је завршио економски, а други пољопривредни факултет. Не раде него су сви посвећени пољопривреди. Поред почупаних шљива још стоје засади истог воћа стари две и три године, а имају и воћњаке у Добрићу и Богосавцу. Кажу да се дешавало да неко ишчупа садницу или две и да им то не представља никакав проблем. Тома истиче да му ни сад не би било жао да је неко однео десетак шљива да засади за своју кућу, али да неко однесе цео воћњак је несхватљиво.
За чупање 220 неорезаних шљива требало је времена, као и камион или бар комби за транспорт. Полиција је обавештена и дошли су на лице места. Ипак, питање је колико ће моћи да ураде, зато се Мићићи надају да ће можда помоћи ако неко примети да му је у комшилуку ових дана изникао засад са 220 шљива.

М.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa