Инфо

28. децембар 2017.28. дец 2017.
О ПРИОРИТЕТИМА И МЕСНИМ ЗАЈЕДНИЦАМА
КОНФЕРЕНЦИЈЕ ПОВЕРЕНИШТВА СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ

О ПРИОРИТЕТИМА И МЕСНИМ ЗАЈЕДНИЦАМА

Повереништво Српске напредне странке одржало је конференцију за медије након последње седнице Скупштине града на којој се говорило о томе шта су приоритети градске власти, а шта ове странке. На истој конференцији је речено и да је против градоначелника Шапца Небојше Зеленовића Основно јавно тужилаштво поднело оптужницу на основу извештаја Државне ревизорске институције о ненаменском трошењу средстава из буџета.
Повереник и шеф одборничке групе СНС Александар Пајић навео је да је приоритет градске власти Постројење за прераду отпадних вода у које су уложена средства из фондова ЕУ. Са друге стране, у СНС сматрају да су та средства требала да буду опредељена за проширење водоводне мреже.
-Здраву пијаћу воду немају грађани у више од 50 одсто територије града Шапца. Највећа капитална инвестиција у 2018. години је линија муља, за коју је предвиђено 120 милиона динара. Наш приоритет је канализација која такође није доступна на више од 50 одсто територије града, рекао је Пајић.
Повереник и посланик СНС Бобан Бирманчевић је истакао да су давања за пољопривреду требала да буду већа. Рекао је да податак да је за културу и информисање издвојено 243 милиона, а за пољопривреду и рурални развој 46 милиона говори о томе колико су градској власти битни људи који живе на селу.
Бирманчевић је рекао да следеће године очекује пресуду градоначелнику за ненаменско трошење 590 милиона динара из буџета града.
СНС је другу конференцију одржала у понедељак, а једина тема су били избори одржани у пет месних заједница, четири сеоске и једној градској. Наведено је да, иако су избори били нестраначки, кандидати које је подржала ова странка су победили у четири МЗ, односно 43 бирана места у саветима, кандидати СНС су освојили 31.
-Кандидати које смо подржали су изгубили у Мачванском Причиновићу 6:1. Ово су били нестраначки избори. Народ зна кога бира и победили су најбољи. Ако су тамо били бољи кандидати они су и победили. Резултат избора је победа политике СНС, рекао је Бирманчевић.
Излазност на изборима је била јако велика, а посебно је истакнут Слепчевић где је гласало више од 50 одсто уписаних
бирача. Александар Пајић се захвалио грађанима који су подржали њихове кандидате.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa