Инфо

28. децембар 2017.28. дец 2017.
СПОРТСКА ХАЛА, КАНАЛИЗАЦИЈА, ТОПЛИФИКАЦИЈА...
ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ БОГАТИЋ НЕНАД БЕСЕРОВАЦ

СПОРТСКА ХАЛА, КАНАЛИЗАЦИЈА, ТОПЛИФИКАЦИЈА...

Општина Богатић завршава календарску годину, рекао бих у задовољавајућем расположењу, јер је већина планираних активности у потпуности реализована, а и финансијска ситуација је стабилна, односно буџетску годину завршавамо са 40-ак милиона у плусу.
Радује што смо поред редовног финансирања свих директних и индиректних буџетских корисника, пре свега реализовали или започели веома важне инфраструктурне пројекте, стратешки значајне за нашу Општину. Ту пре свега мислим на завршетак радова на спортској хали Мачванске средње школе. Примопредаја радова је комисијски обављена, у току је прикључење на трафо станицу, набавка спортске опреме и израда употребне дозволе и очекујем да већ половином јануара уприличимо свечано отварање хале.
Други важан комунални пројекат, чија је фаза реализована у овој години је опремање шахтова хидромашинском опремом, на делу главног потисног канализационог цевовода, тако да нам и што се тиче овог дугогодишњег, могу да кажем и вишедеценијског пројекта остаје завршна фаза у наредној години, односно изградња цевовода до рецепијента реке Саве, за коју су средства планирана и обезбеђена.
Трећи стратешки инфраструктурни пројекат који је уговорен у овој години, а реализоваће се у првој половини следеће, јесте топлификација јавних установа и то: предшколске установе, основне и средње школе, зграде општине, зграде суда, центара за социјални рад, спортске хале, са геотермалног извора ББ-1. То је јединствен пројекат и први овакве врсте у нашој земљи, јер се не гради класична топлотна станица, већ отворен прстенасти систем, од тачке до тачке, са подстаницама у сваком објекту, што скоро три пута смањује трошкове инвестиције, чија је вредност милион евра и финансира се 75% из средстава кредита, а преостали део из сопствених средстава. У овој години уплаћен је аванс од 55 милиона динара, за набавку опреме, која се производи у Немачкој и треба по динамици да стигне око 15. јануара следеће године, а у зависности од временских услова очекује се почетак извођачких радова на постављању топловода. Оно што је сигурно горе побројане јавне установе следећу зиму дочекаће са новим системом загревања.
Велике инвестиције ове године у сарадњи са Министарством просвете и Владином Канцеларијом за управљање јавним улагањима, укупно преко 50 милиона динара, реализоване су на плану инфраструктуре образовних установа. Објекат ОШ Мика Митровић у Богатићу, комплетно је адаптиран, дакле урађена је спољна фасада, унутрашње кречење свих просторија, фарбање радијатора, замена светларника, замена подова, нове електроинсталације, каблирање за видеонадзор и интернет, хобловање и лакирање спортског пода у фискултурној сали, значи потпуно реновирање читаве зграде. Дограђене су четири учионице, две канцеларије и зубна ординација, на објекту Мачванске средње школе, а замењена је и комплетна столарија на згради ОШ „Лаза Лазаревић“ у Клењу. У следећој години са Канцеларијом су већ уговорене реконструкције школа у Бадовинцима и Црној Бари, инвестивија вредна преко 100 милиона динара, а почетак радова се очекује и пре завршетка школске године, односно са почетком грађевинске сезоне.
Настављено је материјално опремање ЈКП Богатић, до краја године треба да се уговори набавка новог возила камиона са корпом дизалицом, чиме ће се створити техничка могућност да предузеће обавља и комуналну делатност одржавања јавне расвете, Настављено је и опремање новог бунара на изворишту пијаће воде, који треба да профункционише у следећој години, а планирана је и набавка нове опреме, лаког трактора, трактора са тарупом и камиона кипера у новој години.
Обзиром да смо почетком године били предмет ревизије од стране ДРИ, ових дана ће бити предат и Одазивни извештај, којим ћемо доказати шта смо све успели да исправимо у пословању у овој календарској години.
Све у свему у следећу годину улазимо спремни и организационо и финансијски да завршимо започето и започнемо нове инвестиције, на пољу инфраструктуре, а очекујемо и инвестиције на пољу привреде и посебно пољопривреде, јер смо у преговорима са пар озбиљних инвеститора.
На крају желим да грађанима општине Богатић пожелим све најбоље у новој години и да предстојеће новогодишње и божићне празнике проведу у здрављу, срећи и весељу, са својим најмилијима.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa