Инфо

28. децембар 2017.28. дец 2017.
ИНВЕСТИЦИЈЕ У СВРХУ БОЉЕГ ЖИВОТНОГ СТАНДАРДА
НОВОГОДИШЊИ ПРИЈЕМ ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ КОЦЕЉЕВА

ИНВЕСТИЦИЈЕ У СВРХУ БОЉЕГ ЖИВОТНОГ СТАНДАРДА

Новогодишњи пријем председника општине Коцељева је традиционално окупљање на којем се, између осталог, сумирају резултати године на измаку. О томе каква је била 2017. из перспективе општинског руководства и шта очекују у 2018. години говорио је председник Душан Илинчић који је том приликом истакао да су све инвестиције финансиране из општинског буџета, како у седишту општине тако и у селима, имале за циљ задовољавање потреба грађана, те да политичко опредељење суграђана којима су оне намењене ни у једном случају није било пресудно за утврђивање приоритета.
Уз помоћ државе ова општина је реализовала, како је рекао, капиталне инвестиције, попут изградње пута у Доњем Црниљеву у дужини од 1,7 км и исто толико кишне канализације са тротоарима а до краја године најављен је и почетак реконструкције електромреже у засеоку Пушићи у овом селу.
–У Градојевићу се тренутно ради 500 метара асфалта ка школи. Урађени су и атарски путеви у селима Доње Црниљево, Ћуковине, Каменица, Љутице и Баталаге, док је у Драгињу урађен део електромреже и постављен нови трафо. У Брдарици је асфалтирано пола километра некатегорисаног пута а у Свилеуви девет километара општинског, од границе са убском општином ка Коцељеви и у наредној години нам остаје још три, чиме ћемо затворити целокупну трасу пута који је у општини дугогодишњи проблем. Овај пут урадили смо са Министарством привреде где је из буџета општине издвојено преко 50 милиона динара - рекао је Илинчић. Он је подсетио и на извођење завршних радова на десној и левој обали корита Тамнаве, узводно од моста код фабрике Раух, до ушћа Раснице, у укупној дужини од 1,2 км.
–Многи пројекти су тренутно у фази планирања за наредну годину, попут пројекта пута Свилеува-Новаци и пројекта реконструкције градског парка - најавио је први човек ове општине и поручио да је председник свих грађана те да је због тога дужан да уважи свачије мишљење, да решава проблеме свих на исти начин како би сви били подједнако задовољни, без обзира којој политичкој опцији припадали.
Честитајући присутним гостима и становницима општине Коцељева новогодишње и божићне празнике Илинчић је истакао да му је жеља, али и обавеза, да предузме све што је у његовој моћи како би расположиве капацитете усмерио ка истом циљу, подизању квалитета живота грађана.
На пријему је говорио и народни посланик у републичком парламенту и председник СО Коцељева Верољуб Матић који је оценио да су резултати рада видљиви, али да има и одређених незадовољстава, нелогичних и немогућих захтева.
–Не желим да кажем да је код нас идеално, а код неког другог лошије. У Србији нема средине у којој је баш све добро, али ми покушавамо, као локална заједница, да урадимо што више и подигнемо стандард грађана и то је суштина. Тај стандард не долази тек тако и првенствено је у вези са привредом, а без привреде и пољопривреде нема опстанка у овој земљи, ни на нашим просторима, нема напретка ни бољег стандарда. То је формула успеха - сматра Матић.
Он је подсетио да је за мање од десет година, такорећи на ледини, никло неколико фабрика у општини, те да коцељевачка привреда извози два а увози један евро и упошљава велики број људи, превасходно житеља овог краја.
– У овом тренутку нам можда фале два инвеститора од којих један који је ослоњен на сировинску базу у пољопривреди и на тај начин би била упослена преостала слободна радна снага - закључио је народни посланик и оценио да је у области инфраструктуре, посебно путне привреде, много урађено, али да треба још радити.
–И у области електроснабдевања осим на сигурности напајања радимо и на подизању капацитета, јер без тога нема развоја привреде и по томе се може видети колики је напредак у привредном развоју. Добро функционише и водоснабдевање, док су телекомуникације данас важне као и путеви, струја, вода и у том делу је много урађено. У наредној години најавићу 2-4 инвестиције у јавном сектору од којих су две сигурне за реализацију и биће у образовном систему - рекао је Матић и закључио да је ова општина на добром путу, да има перспективу, те да је неопходно да настави да ради и да не сме да се “уљушка” и помисли да је једина у Србији.
Према његовим речима на руководству општине је да настави да ради најбоље што може, како би им и други помогли и учествовали заједно са њима у реализацији пројеката као и да у држави и њеним органима имају поузданог партнера.
В. Бошковић

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa