Инфо

28. децембар 2017.28. дец 2017.
ПОХВАЛА ЗА ДЕЦУ И ПРОФЕСОРЕ
УСПЕСИ МУЗИЧКЕ ШКОЛЕ

ПОХВАЛА ЗА ДЕЦУ И ПРОФЕСОРЕ

Ученици Музичке школе “Михаило Вукдраговић”, уз помоћ својих професора, резултате успешне школске године показали су већ током децембра, учествујући на разним такмичењима.
На Републичком такмичењу из солфеђа и теорије музике одржаног деветог децембра у Музичкој школи “Петар Коњовић” у Београду у својој категорији, другу награду, освојила је Теодора Глигорић у класи професорке Соње Живковић.
На недавно одржаном, четвртом по реду, такмичењу флаутиста “Славенски”, у Музичкој школи “Јосип Славенски”, награђене су две ученице из класе професорке Биљане Прица. Уз корепетицију професорке Емел Хасаноглу, прве награде заслужено су освојиле Емилија Тојић и Александра Стојићевић. На поменутом такмичењу учествовала су и два ученика са Клавирског одсека, у класи професорке Јелене Зидарић. Друга награда припала је Софији Игњатовић, а трећа Софији Бајић.
Такмичење гитариста, одржано у Ваљеву обележило је и учешће пет ученика из класе професора Стевана Јовића. Огњен Ђурђевић и Лука Петровић освојили су прву награду, а Анђелија Грковић, Лазар Марковић и Софија Миланко другу награду.
У организацији Ученичког парламента на такмичењу “Јувентус фест”, одржаном шести пут, учествовало је 30 награђене деце која су наступала изводећи класичну, забавну и изворну народну музику. Такође, на школском такмичењу из клавира у Музичкој школи “Михаило Вукдраговић”, учествовало је 20 младих пијаниста.
-Према речима професорке Соње Живковић, деца и професори су упркос свим неприликама у којима налазе, успели да остваре дивне успехе.
-Музичка школа се реконструише, те су услови за рад тренутно заиста тешки и неадекватни. Немамо ни инструменте какве би требало да имамо, а ни просторије у каквим треба да радимо. Ипак, морам да похвалим и децу и професоре, јер се на такмичењима ништа од тога није осетило. Ово је сјајан и леп почетак школске године, а у наредном периоду нас чека још много такмичења и награда – истакла је Соња Живковић.

К.Ј.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa