Инфо

28. децембар 2017.28. дец 2017.
ОСТАТИ НА ЛИДЕРСКОЈ ПОЗИЦИЈИ
ЈЕСЕЊИ ШАМПИОНИ ОКРУЖНЕ ЛИГЕ – МАЧВА БОГАТИЋ

ОСТАТИ НА ЛИДЕРСКОЈ ПОЗИЦИЈИ

После претходне, врло тешке сезоне за клуб, “Мачва” из Богатића се у новој стабилизовала и прихватила улогу фаворита за титулу, истичу у клубу. Иако је Окружна лига ове године изједначенија него претходних, Богатинци су улогу фаворита оправдали лидерском позицијом
На крају 2016. године “Мачва” је, по други пут била на ивици гашења, а тим је нову годину чекао у зони испадања. Годину дана касније, први пут од новог почетка 2005. године, екипа је јесењи првак Округа и много стабилнија него 365 дана раније. То је доказ да се ради на прави начин истиче председник Управног одбора Дарко Севић.
- Уз поштовање свих клубова, мислим да Богатић као општина и ми као клуб, традицијом и инфраструктуром заслужујемо бар Зону и она нам је циљ. Лига је уједначенија него икада, да ли је и квалитет већи, то је већ ствар мишљења. Можда смо могли још који бод освојити, но нема разлога за незадовољство јер смо први – истиче Севић.
Позитивну оцену јесени дао је и тренер Миодраг Миша Станковић. Екипу је преузео током лета и понео терет високих амбиција.
- Нисам много познавао тим, али смо успели да се разумемо и остваримо добре резултате. Нису перфектни, могло је и мало боље, али важно је да смо први. Колектив је донео добар бодовни салдо, али могу да истакнем од појединаца Марка Николића и одбрамбеног играча Панића – наглашава Станковић.
Конкуренти за титулу и виши ранг су се наметнули већ табелом.
- Могуће је да две екипе оду у виши ранг, можда трећа у бараж, али само прво место гарантује Зону и зато само о њему размишљамо. Биће тешко остати на врху. Ривали су нам сјајан тим “Радничког”, јак на сваком месту, “Слога” из Богосавца, финансијски најснажнија екипа у лиги и никако заборавити “Младост” из Прњавора. Одличан тим, сјајни услови и повољан пролећни распоред. Хвала Општини која је скоро 100% финансијер и свим пријатељима клуба, надам се да ћемо се на крају радовати пехару – анализира председник Мачве.
Као и сваки лидер, тако и “Мачва” жели током прелазног рока, пре свега да сачува екипу на окупу, али ће бити и појачања на дефицитарним позицијама.
- Ми смо једна од најмлађих екипа у лиги, а принцип који заступамо је да имамо играче спремне на бројне тренинге и динамику рада клубова из вишег ранга, који имају врхунски однос према обавезама. Тражимо новајлије на месту офанзивног везног, у шапцу, а можда и још неког да појача конкуренцију у одбрани – предочава тренер екипе.
Припреме за пролеће Богатинци стартују средином јануара.

Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa