Инфо

4. јануар 2018.4. јан 2018.
Пројекат вредан 28 милиона динара
ЗАВРШЕНО ЧИШЋЕЊЕ КАНАЛА КАЛЕНИЋА РАВАНИЦА

Пројекат вредан 28 милиона динара

Водопривредно друштво „Сава“ из Шапца, прошлог петка је завршило радове на чишћењу канала Каленића Раваница, дужине 14. километара, који пролази кроз више мачванских атара и са притокама је укупно дугачак 24 километра. Сливна површина овог дела мачванског атара је 7.000 хектара.
Пројекат вредан 28 милиона динара, реализован је сходно Уредби Владе Србије, а инвеститор је предузеће Србијаводе.
Прошле године реконструисана је црпна станица Каленића Раваница која дистрибуира воду ка Сави, каже Драган Топаловић, директор Водопривредног друштва Сава, које је извођач радова. У овај посао утрошено је 85 милиона динара. Тиме је заокружена целина мелирационих радова у централном делу Мачве.
Из истих средстава финансирају се радови на Средњемачванском каналу вредни 15 милиона динара и Церском ободном каналу, на локалитету Липолиста који коштају 27 милиона динара и при завршетку су.
На овај начин плодне оранице грађана Мачве су после дужег времена боље заштићене од могућих поплава, а посебно вишка воде који би могао доћи из атара села Раденковића, где је управо завршена комасација земљишта.
Овим је настављен континуитет рада претходне Владе, данас председника Србије Александра Вучића и премијерке Ане Брнабић. Биће ово веома значајно за пољопривреду Мачве, подизање прихода ратара, цене земљишта, значајнији развој туризма... Наравно обнова и чишћење постојеће каналске мреже помаже укупно бржем развоју општине Богатић. Посебне похвале заслужују радници „Саве“ који су радећи у континуитету испоштовали све рокове. Задовољни смо урађеним и већ планирамо да 2018. године завршимо канал Дубље-Богатић-Очаге и све до Дрине, где се код Прњавора улива у ову реку, каже Зоран Остојић, представник државног капитала у Водопривредном друштву „Сава“ Шабац.

Љ.Ђ.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa