Инфо

4. јануар 2018.4. јан 2018.
УВЕК НА УСЛУЗИ ГРАЂАНИМА
ГОДИШЊА КОНФЕРЕНЦИЈА ЈКП “СТАРИ ГРАД”

УВЕК НА УСЛУЗИ ГРАЂАНИМА

Директорка Јавног комуналног предузећа “Стари град” Снежана Ђокић одржала је прошле среде конференцију за медије на којој су изнети резултати рада у 2017. години и планови за 2018. Током прошле године сва села су обухваћена услугом одношења смећа. Много пажње се посветило сепарацији отпада, а у овом предузећу посебно су поносни на сарадњу са Предшколском установом и основним школама. Као најважнији планови за ову годину издвајају се проширење Новог гробља и изградња звучне баријере на Прихватилишту за псе.
-Током 2017. године обухватили смо сва села услугом изношења смећа. Тамо где због конфигурације терена не може да се приђе свакој кући постављани су додатни контејнери. Селекцију отпада вршимо на 45 рециклажних острва у граду, а у селима се једном месечно односи селектовани отпад. Битно је да на депонији не заврши отпад који има неку употребну вредност и који се може поново искористити, истакла је Снежана Ђокић.
Деца ПУ “Наше дете” и шабачких основних школа учествовала су у бројним акцијама ЈКП “Стари град”. На овај начин деца су учила о раду овог јавног предузећа, али и о значају заштите животне средине. Због добрих резултата ова сарадња ће се наставити.
-Радимо на едукацији наших најмлађих суграђана. Децу упознајемо са радом предузећа, уче како се гаје биљке, а у Прихватилишту сазнају како да се на одговоран начин понашају према љубимцима, обаснила је директорка.
Прихватилиште је у 2017. години проширено за 40-ак места за псе. План је да се у првом делу ове године уради звучна баријера којом би се смањио ниво буке.
Планирано је и проширење новог гробља. Град ће обезбедити земљиште, а ЈКП “Стари град” уредити парцеле.
Кол центар отворен претходне године дао је добре резултате. Информације између грађана и предузећа ефикасно су размењиване у оба смера. План ЈКП “Стари град” је да у овој години буду још бољи и ближи својим корисницима.

М.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa