Инфо

4. јануар 2018.4. јан 2018.
Успех ученика ОШ “Николај Велимировић”

Шабац на Дописној математичкој олимпијади и Математичкој интернет олимпијади

Као и сваке године, захваљујући МД “Архимедес”, ученици од четвртог до осмог разреда основне школе имају прилику да продубе, прошире и тестирају своје знање из математике и освоје републичке награде, кроз такмичења које ово друштво организује.
Током септембра и октобра одвија се прво такмичење - Дописна математичка олимпијада, у којем учествују сва заинтересована деца из целе Србије. Задаци се директно од друштва шаљу на кућну адресу такмичара. Решени задаци се затим враћају поштом на адресу друштва. Они најбољи, који су без грешке решили све задатке позивају се на Републичко финале у Београд. Ученици ОШ “Николај Велимировић” у новембру прошле године у финалу остварили су завидне резултате. Освојене су три прве и две треће награде.
Током новембра и децембра одвија се друго такмичење - Математичка интернет олимпијада. Задаци се решавају “из фотеље”, преко рачунара. Ученике који су остварили најбољи резултат друштво позива на Републичко финале. Ученици од четвртог до осмог разреда ОШ “Николај Велимировић” прошле године у Београду освојили су бројне награде на такмичењу. Освојено је шест првих, две друге и пет трећих награда.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa