Инфо

4. јануар 2018.4. јан 2018.
ХИТНЕ СЛУЖБЕ НИСУ ИМАЛЕ МНОГО ПОСЛА

МИРНА НОВОГОДИШЊА НОЋ

Новогодишња ноћ у граду протекла је мирно. Томе је вероватно допринело и што на тргу није било организованог дочека, па тако ни много пијаних људи на малом простору.
За службу Хитне помоћи ова Нова година је била релативно мирна, у односу на неке раније. Није било саобраћајних незгода, а у две туче због којих је интервенисала Хитна није било озбиљније повређених. Два алкохлолисана малолетника су се јавила на трежњење. Хронични болесници су се јављали због својих проблема, а било је и неколико срчаних удара.
Најчешћа празнична “болест” која погађа наш народ јесте преједање и препијање. Међутим, у Хитној помоћи кажу да ових дана нису имали проблема ни са тим, јер су изгледа грађани послушали њихове апеле упућене пре Нове године. Доста је пацијената који се јављају због повраћања, болова у стомаку и дијареје, али они су вероватно изазвани вирусом.
Како наводе у Хитној помоћи, последњих дана је било доста интервенција у амбуланти, за око 30 одсто више него другим данима. Највише је хроничних болесника са повишеним крвним притиском и астматичара.
На срећу, ове године нису забележене ни повреде од петарди. Међутим, неколико дана пре Нове године у улици Андре Јовановић интервенисали су ватрогасци због мањег пожара који је изазван, претпоставља се, петардама. Запалило се смеће у заједничкој просторији у згради, а станари су видели децу која су бацала петарде. Овога пута није дошло до већих последица, али због дечје непажње штета је могла да буде и знатно већа. Петарде су сваке године све јаче, а неке и изгледају као ручне бомбе. Пред нама су Божић и православна Нова година, тако да сезона “пуцања” није ни близу краја. Ипак, највећа одговорност је на родитељима, који најчешће својој деци и купују ову “забаву”. Прописане казне су велике, али нема информација да је ико у пракси кажњен због овог прекршаја.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa