Инфо

11. јануар 2018.11. јан 2018.
МАРАКЕШОВ ШАМПИОНСКИ ГАЛОП
БОЖИЋНЕ КОЊИЧКЕ ТРКЕ НА ХИПОДРОМУ У БОГАТИЋУ

МАРАКЕШОВ ШАМПИОНСКИ ГАЛОП

Настављена традиција дуга више од две деценије. Река људи. Маракеш први у галопској трци “Божић”, а Коцкар, најбржи у трци сулкаша “Лудвиг Ван Гиле”
Протеклог Божића, седмог јануара 2018. године готово све је било исто као више од две деценије касније, од како је тада Коњички клуб “Хајдук Станко” установио Божићне трке на хиподрому у Богатићу. Овог пута оне су одржане по 23. пут на истом месту у исто време. Тачно у 12 часова на Божић седмог јануара 2018. године, а у међувремену клуб је променио име у Коњички клуб “Мачванин” Богатић.
У галопској трци Божић, победио је Маракеш, власништво Саше Костадиновића, кога је јахао Шашић. Друго место освојила је Твин Жаруља, власника, тренера и џокеја Свете Личанина, а треће Карамела, Ненада Дражића из Богатића у чијем седлу је био Радојевић.
Победнички пехар уручио је Ненад Бесеровац, председник општине Богатић. Маракеш је неколико дана раније победио у трци сулкаша на Шабачком хиподрому.
Друга је била трка сулкаша, на истој стази дужине 800 метара, а назвали су је “Лудвиг Ван Гиле”. Најбржи је био Коцкар, власништво Ранка Угљешића из Глушаца, са возачем Светом Личанином. Други на циљ стигао је Делон, власника и возача Драгана Симића Грге из Глушаца. Трећи је био Винчестер, коњ власника и возача Зорана Васића из истог села, где су и овом приликом коњари потврдили да су међу првима у Мачви.
Изузетно топлом дану за ово доба године и великој љубави према коњичком спорту није одолело више од 5.000 људи, који су дошли да на делу виде своје љубимце. Дуго се ка хиподрому “сливала” читава једна “река људи”, заљубљеника у трке брзих коња. У пролазу Слободан Синђелић, пољопривредник из Богатића каже да на овај хиподром долази од своје 14. године, а данас му је преко 70. Он истиче да се виђен човек може постати по разним основама, али ако је то по основу тркачких коња, та вредност у Мачви је непролазна од аскурђела до чукунунука.

Љ.Ђ.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa