Инфо

24. фебруар 2011.24. феб 2011.
НАСТАВЉА СЕ ШТРАЈК ПРОСВЕТНИХ РАДНИКА

МИНИСТРЕ, НЕ КРШИ ЗАКОН

Ни након четири недеље штрајка нема договора међу синдикатима просвете и државе. Синдикалци тврде да је седмица пред нама кључна за изналажење решења иначе ће штрајк трајати до краја школске године. Све већи број чланова Синдиката образовања Србије са ове територије прелази у ГСПРС “Независност“. Различити предлози за надокнаду наставе
Министре, не крши закон. Ово би у најкраћем била порука Жарку Обрадовићу од стране три репрезентативна синдиката просветних радника који већ четврту недељу настављају са штрајком. Наиме, протеклих дана актуелни министар просвете изашао је у јавност са изјавом да са синдикалцима више нема преговора о новцу. Са друге стране, незадовољни просветари га опомињу да је овакав став нелегитиман, јер га Закон обавезује да преговара док се не постигне споразум.
- Изјаве министра Обрадовића и раније су биле предмет незадовољства просветних радника. Један од разлога зашто све већи број чланова Синдиката образовања Србије прелази код нас или у нека друга два синдиката који су наставили са протестом је и његова реченица да је “држава победила“ ““ каже испред ГСПРС “Независност“ Сретен Тешић, и напомиње да је у протеклом периоду око 240 професора из Мачванског округа прешло у овај синдикат.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa