Инфо

18. јануар 2018.18. јан 2018.
КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА МЕДИЈЕ
У ШАБАЧКОМ ПОЗОРИШТУ

Акција “Кругови”

На конфернецији за медије која је одржана у уторак у Шабачком позоришту представљен је вршилац дужности директора ове установе Александар Станковић и акција „Кругови“. На место в.д. директора изабран је крајем децембра 2017. године и на тој функцији биће годину дана до избора новог. Поводом именовања на ову функцију и плановима Шабачког позоришта у наредном периоду Александар Станковић је рекао:
- Тридесетог децембра сам званично преузео функцију вршиоца дужности директора Шабачког позоришта. За сада сам веома задовољан организацијом, ансамблом и другим запосленим у овој установи културе. Оно што планирамо у будућности су „Кругови“ коју су почели представом „Ожалошћена породица“ и то је поклон нашим грађанима који ће у наредних 40 дана моћи да погледају 20 представа са нашег репертоара. Осим тога новитет у продукцији Шабачког позоришта биће премијера представе која је планирана за 6. фебруар. У питању је представа „Хајка на вука“. Озбиљно се спремамо за фестивал „Позоришно пролеће“. У време фестивала Шабац је центар свих театарских збивања у нашој земљи и самим тим је на нама велика одговорност да својим квалитетом потврдимо репутацију доброг домаћина и организатора овог фестивала.
Акција „Кругови“ Шабачког позоришта почела је 15. јануара и трајаће до 22. фебруара. У оквиру кругова биће одигране по четири представе жанровски груписане. Први круг је комедија и траје од 15. до 19. јануара, Обухвата дела: „Ожалошћена породица“, „Кафаница, судница, лудница“, „Дежа ви“ и „Кидај из моје кухиње“. Други круг Мале сцене од 23. до 27. јануара и представе: „Четири сузе Лазарове“, „Клуб љубитеља Смене 8“ , „Краљев пут“ и „Бог те мазо“. Трећи круг је посвећен најмлађим Шапчанима, који ће имати прилику да у периоду од 30. јануара до 02. фебруара погледају: „Један сан мали сничак“, „Хајдуци“, „Несрећна кафина“ и „Мачак у чизмама“. Љубитељи савремене драме од 13. до 17. фебруара, кроз истоимени круг биће у прилици да уживају у драмским остварењима : “Каинов ожиљак“, „Бизарно“, „Рубиште“ и „Ревизор за југоисток“. Круг посвећен класицима траје од 19 до 22. фебруара и представе које ће бити одигране у овом кругу су: „Постмодерни кабаре доброг војника Швејка“, „Перикле“, „Живот је сан“ и „Ћелава певачица“. С обзиром да „Кругови“ представљају дар позоришта Шапчанима и улазнице за представе су по приступачним ценама. За 2000 динара у прилици су да погледају свих 20 представа. Цена карте за један круг је 600 динара, док појединачна улазница износи 200 динара.

М.Ж.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa