Инфо

18. јануар 2018.18. јан 2018.
ЦИЉ У РИНГУ ЈЕ ПОБЕДА
ТАЛЕНТОВАНИ БОКСЕР ИЗ КОЦЕЉЕВЕ НЕМАЊА МАЛЕШЕВИЋ

ЦИЉ У РИНГУ ЈЕ ПОБЕДА

Пред меч осећа благу трему. Али, када борба почне, фокусира се на оно што се у рингу дешава и има само један циљ - да победи противника
Бокс у Коцељеви нема традицију. Ако се некада неко и бавио овим спортом вероватно је то чинио рекреативно, без већег успеха. Међутим, пре годину и по дана таленат за овај спорт код Немање Малешевића препознали су тренери ваљевског “Металца”. За кратко време овај седамнаестогодишњи Коцељевац почео је да осваја турнире и из ринга излази као победник.
До краја прошле године такмичио се у јуниорској конкуренцији у оквиру београдске лиге. Осим редовног такмичења боксовао је и на другим турнирима у велтер категорији до 70 килограма.
На Првенству Београда освојио је треће место док је на меморијалном турниру “Љуба Врапче” у Ваљеву освојио злато као и у Шапцу на турниру “Живорад Рајшић Рајша” где је проглашен за најбољег јуниора меморијала.
–Најпре сам тренирао кик бокс али клуб није био регистрован па није било ни такмичења. Зато сам одлучио да се опробам у боксу. Овај спорт волим. Свидео ми се још док сам мечеве посматрао на ТВ-у. Бокс је веома захтеван спорт. Потребна је изузетна физичка кондиција али и ментална снага - каже Немања и додаје да се боксом бави искључиво у рингу.
Пред меч осећа благу трему. Али, када борба почне, фокусира се на оно што се у рингу дешава и има само један циљ - да победи противника.
Најтеже му пада, како каже, скидање килограма како би се такмичио у одређеној категорији што је раније био често случај. Међутим, сада више нема сличних проблема нити ограничења у режиму исхране.
На тренинге у Ваљево одлази до пет пута недељно што је понекад напорно јер је неопходно ускладити бављење спортом са школским обавезама. Осим тога, одласци на тренинге и такмичења изискују знатна финансијска средства а једину подршку има у породици.
Задобијени ударци оставили су последице које су највидљивије на носу. Стога је неопходна интервенција због које је принуђен да прескочи учешће на првенству државе. Ипак, нада се да ће се брзо вратити на тренинге док ће на повратак у ринг и нова освајања титула сачекати неколико месеци.

В. Бошковић

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa