Инфо

25. јануар 2018.25. јан 2018.
МИНИСТАРКА СТРАНАЧКИ АГИТУЈЕ
ГРАДОНАЧЕЛНИК НЕБОЈША ЗЕЛЕНОВИЋ ПОВОДОМ БОРАВКА МИНИСТАРКЕ ЗОРАНЕ МИХАЈЛОВИЋ У ШАПЦУ

МИНИСТАРКА СТРАНАЧКИ АГИТУЈЕ

Министарка чланица Председништва СНС воли да навраћа зими у Шабац, па је одлучила да то поново искористи у страначке сврхе. До сада сам упутио министарки грађевине и њеном Министарству 16 различитих писама, позива, иницијатива и нисам добио ниједан одговор. Позивам шефа СНС, који је и шеф министарки Михајловић и председник ове државе, да јако поведе рачуна о речнику и о последицама који такав речник производи у нашем политичком животу
Посета министарке грађевине Зоране Михајловић Шапцу у уторак је била страначка посета и агитација не потпредседнице Владе, већ чланице Председништва Српске напредне странке, оценио је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.
Он је у два наврата, чак и јутро уочи те посете написао писмо министарки у којем је тражио да се састану и да се она и Министарство изјасне око тога да ли ће радити пут који спаја нашу Северозападну радну зону са аутопутем, односно део поред Дреновца који води до Сремске Митровице који је у катастрофалном стању и у надлежности је државе.
- Таман сам се понадао да су после дужег времена ипак легле те најважније ствари у главу људима који су у Влади па су имали потребу да разговарају са мном као градоначелником о ономе што сам ја њима написао у писму пре две недеље. Нисам добио одговор, ни на прво ни на друго писмо, али сам се из медија информисао шта су биле теме – рекао је Зеленовић.
Према његовим речима министарка све зиме после празника воли да дође у Шабац.
- За нас није никаква новост, јер потпредседница Владе има обичај да зими после празника наврати мало у наш град. Ово је већ трећи пут, била је у Криваји, у Мајуру, и ево сада у Букору. Ово је била страначка посета и агитација пошто су овде код нас, иначе, свако мало неки избори, а сада су избори за Месне заједнице актуелни. Министарка чланица Председништва СНС воли да навраћа зими у Шабац, па је одлучила да то поново искористи у страначке сврхе. До сада сам упутио министарки грађевине и њеном Министарству 16 различитих писама, позива, иницијатива и предлога како да се позабавимо заједно реализацијом ауто-пута у нашем граду, изградњом путева који су у надлежности државе и нисам добио ниједан одговор – изјавио је градоначелник Шапца.
Он је додао да оно што је у уторак видео у Букору и у Месној заједници Доњи Шор нешто што га је озбиљно забринуло.
- То је речник и начин на који се комуницира са грађанима где се локална власт ставља у контру држави, политичким интересима, где су грађани таоци неког другог ко није и не мисли исто као СНС. То је опасно и некоректно. Штетно је што се користе страначки активисти и функционери да производе мржњу и бес међу грађанима и да стварају лош однос. Имали смо скоро озбиљно сведочанство лошег поступања насилничког поступања власти, па се десило то што се десило на Косову са Оливером Ивановићем. То је трагична последица јако лошег речника који се користи код нас – истакао је Зеленовић.
Градоначелник је позвао све грађане, а нарочито председника Србије да поведу рачуна о речнику и последицама који такав речник може да произведе.
- Позивам грађане да јако воде рачуна, као што позивам и шефа СНС, који је и шеф министарки Михајловић и председник ове државе, да јако поведу рачуна о речнику и о последицама који такав речник производи у нашем политичком животу, јер ко зна шта све може да се догоди иза овога. Можда ће заиста некакави људи да помисле да је дошло до некакве окупације у овом граду, па ће се одлучити да баш овде преузму ствари у своје руке као што су негде другде предузели. Овакво поступање доводи до елементарног нереда у друштву – напоменуо је Зеленовић.
Он се осврнуо и на примедбе које су се чуле током разговора министарке са мештанима Букора. Сматра да је веома неукусно користити децу у те политичке сврхе у које их користи СНС.
- Ми као град плаћамо месечне карте за свако дете у Основној школи које се вози у нашем граду. Плаћамо за 1.684 ученика месечну карту, сваког месеца редовно, за свако дете које путује више од четири километра. То кошта 42 милиона динара годишње. Деци из Букора, ученицима виших разреда Основне школе, њих 37 који иду у школу у Криваји, ми плаћамо превоз. За четворогодишњу школу у коју иду деца у Букору, нико никада није тражио месечну карту. Школа се налази у центру Букора и ако има неко дете које путује више од четири километра, у шта сумњам, град ће платити карту.Чињеница је да то има више везе са тим да страначки то изгледа веома лепо по њих да се спомену нека деца којима је нешто тешко и нешто пате додао је градоначелник.
Кад је реч о путу, Зеленовић се запита којим је то путем министарка стигла у Букор.
- Ако то није онај исти пут који је Дирекција за путеве овог града урадила пре неких 17 година, као што је и урадила 115 километара у Поцерини и као што је урадила 15 километара путева у Букору, не знам који је. Неки су припремљени за асфалтирање, али нису завршени зато што град Шабац треба да уради путева у нашем крају за 16 милиона евра, и треба да уради улице у нашем граду које су мање-више дотрајале за 12 милиона евра. И ми имамо приоритете – одговорио је градоначелник.
Приоритет Града је, како је рекао, изградња нове саобраћајнице кроз индустријску зону која ће да повеже све фабрике које тамо раде и спојити их са најбржом линијом до ауто-пута, а то је пут преко Дреновца за који недостаје баш тај део који држава треба да уради.
- Одлучили смо да урадимо и пут ка луци пошто у мају треба да се отвори међународна лука у нашем граду. И то је пројекат који вреди између 65 и 70 милиона динара. То су у овом тренутку наши приоритети спрам буџета – нагласио је Зеленовић.
Он је на крају додао да министарку није позвао да дође у Дуњића кућу да пију кафу, него да би причали о свим овим темама.
- И ја имам пуно посла као и она, али оно шта је она јуче урадила је чиста злоупотреба функције и звања којим се она бави искоришћена у строго политичке сврхе који нама овде следе – закључио је Зеленовић.
Нисмо видели
5,6 милиона евра за воду
- Што се тиче воде, стварно не знам о каквих 5,6 милиона евра се ради. Те паре никада овде нису стигле. Можда од неке претходне владе, али последњих пет, ево сада већ и шест година, од Владе 5,6 милиона евра за воду није дошло. Ми учествујемо заједно у пројекту изградње Постројења за пречишћавање отпадних вода, и то 150 милиона град, 150 милиона даје Дирекција за воде, али од тих средстава ништа није потрошено. То то тек треба да се ради. Тај пројекат радимо заједно са државом, као што заједно са државом радимо струју која недостаје нашем граду, али ето они нису хтели да раде, Ми смо рекли – у реду, даћемо пола пара само да почне да се ради, јер је та струја невероватно важна за даљи развој индустријске зоне – рекао је Зеленовић.

Тражили паре за новогодишњи коктел
- Грађани Букора су имали референдум и одлучили како ће да потроше 1,2 милиона динара од повраћаја пореза на имовину. Да активисти и челници СНС нису агитовали против, тај би референдум био успешнији. Нико није спомињао пут. Тражили су из Месне заједнице средства за организовање новогодишњег коктела и ми то нисмо одобрили - напоменуо је Зеленовић.
Н. К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa