Инфо

25. јануар 2018.25. јан 2018.
ПРЕДНОСТИ САРАДЊЕ ЈАВНОГ И ПРИВАТНОГ СЕКТОРА

Шабац поуздан партнер

Округли сто „Интеракција јавног и приватног сектора кроз развојна партнерства у БФЦ СЕЕ општинама и градовима“, у шабачком Центру за стручно усавршавање, прошлог петка, организовали су представници Града Шапца, Националне алијансе за локални економски развој (НАЛЕД) и Отворени регионални фонд за модернизацију општинских услуга (ГИЗ).
Представницима шабачких фирми представљена је могућност сарадње кроз заједничке пројекте са јавним сектором у циљу остваривања комерцијалних циљева предузећа и креирања бољег пословног амбијента у Граду.
Скуп је отворио градоначелник Шапца Небојша Зеленовић истичући да није случајност што се овакав скуп организује у Шапцу, граду који је поуздан партнер НАЛЕД-у и ГИЗ-у. Он је додао да је заједничка идеја и општи циљ свих окупљених страна да се живи боље и заради више.
-Тежимо побољшању квалитета живота Шапчана. Некада се у Шапцу тражио посао, а данас, захваљујући доброј привредној клими, са поносом могу рећи да се тражи радник више. Град Шабац и наша администрација су увек на располагању фирмама које послују у граду. Очекујем да ће људи из света бизниса препознати добре прилике које им се указују сарадњом са ГИЗ-ом и НАЛЕД-ом, рекао је Зеленовић.
Иницијативу за развијање јавно-приватне сарадње је недавно покренула регионална мрежа за повољно пословно окружење у Југоисточној Европи (БФЦ СЕЕ мрежа) уз подршку ГИЗ-а.
Скупу су, поред привредника, присутвовали и Душан Костадиновић, заменик градоначелника Шапца и Виолета Шестић, начелница Одељења за локални економски развој у Градској управи града Шапца.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa