Инфо

25. јануар 2018.25. јан 2018.
Кривина у огледалу

Три овце за бољи рејтинг

Да је председник као што није, Александар Вучић би се после шестосатног разговора са грађанима Косова и Метохије запитао за чије бабе здравље је оснивао Канцеларију за најсветију српску земљу. У најмању руку. Да је прави, али баш прави, Марко Ђурић би добио шут карту.
Зар те три овце женског рода није могао Марко Ђурић да обезбеди? Оног момка је до сада могао десет пута да запосли, а не да гута кнедле док његова мајка прича о томе како има шесторо деце и нико од њих не ради. Уместо тога, пребројао је непријатеље и издајнике у српским редовима.
Стварно председниче, чему грађанима на Косову и Метохији служи Канцеларија? Да ли је могуће да те свакодневне проблеме, већину њих, није могла Канцеларија да реши. Можда то и није била намера, већ да се обезбеди политичка контрола Севера Косова?
Питања је много, али одговора веома мало. Готово да их и нема. Важно је да су камере у стопу пратиле председника са свитом и о томе редовно обавештавале јавност. ТВ Пинк је чак и преносио разговор председника са грађанима у трајању од пет и кусур сати. Јадни смо ми Срби и наша борба за свету српску земљу ако 2018. године у директном преносу сазнајемо шта су проблеми људи који живе на Косову и Метохији. Држава је толико пара дала за Космет и поред тога жена са шесторо деце незапослена је и нема средстава за живот. Зар та Канцеларија није могла да помогне и њој и оном момку који је добио овце уместо што је куповала камере за видео надзор. Еј, државо Србијо!!!
Колико је у Срба домаћинстава са шесторо деце? Њима треба помоћи, а не куповати камере, јелке, новогодишње ђинђуве. За цену једне јелке на Тргу Републике у Београду, председник је могао да реши све проблеме тих људи у Лепљем Селу. Погледајмо само колико пара та Канцеларија потроши годишње. Па, они чак немају евиденцију ко колико плата на Косову прима, не знају колико лекара плаћају за рад на Косову а да на свету српску земљу нису ни крочили.
И председник поново ништа није научио. Опили су га, изнова, аплаузи. Осокољен, поснажен, поново удара на оне који се не слажу са њим. Прозива, етикетира мање од недељу дана од убиства Оливера Ивановића. Сада је на мети Рада Трајковић, сутра ће бити њен презимењак Момчило. Само мангупи у његовим редовима ће бити заштићени попут светих крава у Индији.
Тражи јединство, а дели на његове и издајнике, стране плаћенике. Не ваља му посао. Схватиће то једног дана. До тада – три овце и оде рејтинг горе.
Док то не буде схватио, његови послушници преписују домаћи задатак. Тако је и Зока кренула да прича са грађанима, али у нашем Шапцу. И одмах оплела по градској власти. Јок неће. Признаће да држава дугује паре Шапцу. Неће ни да призна да су шабачки напредњаци нешто невиђено у Србији, једини ван домашаја локалне власти. Наравно да неће, јер су увек криви они други. Прогласила је мештане Букора грађанима другог реда. Као не воли их градска власт зато што гласају за напредњаке. Она је то урадила, нико други. И тако, круг се понавља и ту нема искакања. Понижење за понижењем, кмез за кмезом, а Клепетало се већ спрема за Пинк. То је сада на реду.
Ненад Кулачин

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa