Инфо

25. јануар 2018.25. јан 2018.
Поновљен успех на турниру роботике
Државно FLL првенство “Вода је Жива“

Поновљен успех на турниру роботике

Државно FLL првенство “Вода је жива“, одржано је прошле суботе у Београду. Екипа „Легонаука“, Центра за стручно усавршавање Шабац, коју чине шест ученика ОШ „Стојан Новаковић“, заједно са четири ученика ОШ „Николај Велимировић“ и менторима, наставницима информатике и технике Ивана Новаковић (која је као прошлогодишњи најбољи ментор сезоне уручила ту титулу овогодишњем најбољем ментору), дипл. инж. Предраг Васић и наставницом биологије и хемије Маријана Радаковић су освојили прво место и трофеј у једној од четири категорије.
Треба поменути и то да на такмичењу осим основаца учествују и ученици прве године средњих школа, тако да су наши ђаци знање показали и пред ученицима и менторима најтрофејније школе у Србији, када је роботика у питању - Политехнике, чији су ђаци ове године у Шангају освојили награду.
-Желимо да се захвалимо Заводу за јавно здравље Шабац, за помоћ при изради пројекта (који спада у једну од категорија). Задовољни смо резултатима и надамо се да ћемо на овај начин допринети промоцији турнира, роботици у школама и заинтересовати још ученика и наставника за овакав начин рада. Нама је ово једно велико искуство и много остварених познанстава која ће нам помоћи да будемо још бољи у следећој сезони - наводе у шабачкој „Легонауци“.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa