Инфо

25. јануар 2018.25. јан 2018.
фото: fie.org

фото: fie.org

МАЧЕВАЊЕ – СВЕТСКИ ЈУНИОРСКИ КУП

Најбољи двојац у Шапцу

Шабац и хала “Зорка” угостиће кроз девет дана најбоље мачеваоце света у конкуренцији јуниора на Светском купу, званичном такмичењу из календара ФИЕ (Међународне мачевалачке федерације). Како се бодује за званичну ранг-листу, очекивао се долазак најбољих бораца планете, а потврда њиховог одзива стигла је и на званични сајт ФИЕ где су своје учешће потврдила два званично најбоља мачеваоца јуниора на свету, водећи Чех Јакуб Јурка и тренутно други на ранг-листи, Италијан, Валерио Куомо. До сада је пут у Србију “букирало” око 150 мачевалаца из 29 држава, а број би требало да буде још већи како се старт буде приближавао.
Такмичење обухвата само мач као оружје и једно је од осам званичних Светских купова у свету током године, односно једно од три која организују европске државе. Уз Шабац, мачеваоци ће водити борбе у Италији и Немачкој.
Први дан Светског купа је у суботу, 3. фебруара од 7 сати, а званично отварање је од 18 часова. Мала свечаност ће бити и својеврсни увод у финалне борбе појединачне категорије. У недељу, 4. фебруара стартују екипна такмичења.
Организатори СК је Мачевалачки савез Србије (МСС), технички организатор МК “Церски јунаци 1914” Шабац, а покровитељи су Град Шабац, Спортски савез Шапца и Туристичка организација Шапца.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa