Инфо

1. фебруар 2018.1. феб 2018.
ЖЕЛИМ ДА ПОБЕДИМО
ГРАДОНАЧЕЛНИК ШАПЦА ГОВОРИО НА КОНВЕНЦИЈИ
КОАЛИЦИЈЕ ОКУПЉЕНЕ ОКО ДРАГАНА ЂИЛАСА

ЖЕЛИМ ДА ПОБЕДИМО

У београдском Дому омладине организована је изборна конвенција коалиције „Драган Ђилас – Београд одлучује, људи побеђују. На конвенцији је поред Ђиласа, Саше Јанковића, Вука Јеремића, Душана Дуде Ивковића, Предрага Кораксића и других, говорио и градоначелник Београда и председник странке „Заједно за Србију“.
Зеленовић је у свом говору нагласио да је за све грађане Србије најважније питање, питање слободе.
- Ја бих са вама данас поделио искуства из слободног Шапца и оно што је најважније за све нас, то је питање слободе. Колико смо ми данас слободни, колико је наша слобода институционално заштићена? И то није само питање тога да ли треба да уклонимо неког који је сада узурпирао наше право да будемо слободни. То је питање шта ми са том слободом радимо оног тренутка када је заиста освојимо – истакао је Зеленовић.
Он је рекао да долази из града који је прошлог месеца, 3. децембра, први пут у Србији организовао потпуно неуобичајену ствар за Србију.
- Организовао је референдуме на којима су грађани одлучивали, по први пут, не о политичарима, не о политичким странкама, него су одлучивали о свом новцу. Одлучивали су како да троше свој новац. Ми у Шапцу верујемо, а сигурни смо и сви овде и сви људи у Србији верују када грађани одлучују доносе увек добро одлуке. Ако дамо прилику људима да слободно одлучују онда им дајемо прилику да буду одговорни – рекао је Зеленовић.
Он се запита како би наша држава изгледала када би Београд, или цела Србија, односно 6,5 милиона пунолетних грађана слободно одлучивали.
- Замислите како изгледа Србија када у њој живи 6,5 милиона одговорних људи. Такви људи не могу да погреше, не могу да изаберу лоше људе, такви људи увек доносе добре одлуке. Те одлуке само могу да допринесу да ми у Србији будемо слободни, да ми у Србији живимо боље и да је то једини начин који нам гарантује да ћемо сутра да будемо пристојни. Желим да се боримо сви за слободу и да победимо – поручио је на крају Зеленовић.

Н. К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa