Инфо

1. фебруар 2018.1. феб 2018.
УСПЕШАН ПОЧЕТАК ЗИМСКЕ КАМПАЊЕ
ПРВА АКЦИЈА ДОБРОВОЉНОГ ДАВАЊА КРВИ У КОЦЕЉЕВИ

УСПЕШАН ПОЧЕТАК ЗИМСКЕ КАМПАЊЕ

Прошлог петка у организацији Црвеног крста Коцељева одржана је прва овогодишња акција добровољног давања крви којом је обележен почетак Зимске кампање. Крв је понудило 39, а дало три даваоца мање. Први пут драгоцену течност дало је шест лица.
–Прва акција од 14 планираних у овој години завршена је успешно. Велики број давалаца се одазвао и дугујемо им велику захвалност због тога - изјавио је секретар Милан Глумац и додао да је већ следећа акција планирана за 14.фебруар.
–Неки тога дана обележавају Дан заљубљених па је то прилика да одговоримо на питање: “Шта је љубав?”. Иначе, обе акције се организују у оквиру Зимске кампање Института за трансфузију крви Србије. У прошлој години за резултате постигнуте управо у овој кампањи добили смо Сребрну плакету шампион солидарности и надам се да ћемо у овој години бити још успешнији јер се заиста трудимо да одржимо континуитет у раду и побољшамо активности у свим областима деловања - нагласио је Глумац.
Поред добровољног давалаштва крви Црвени крст Коцељева је веома успешан у пружању услуга обуке из прве помоћи. Такође важни сегменти су рад магацина половних ствари, брига и помоћ старијима, прикупљање и расподела хуманитарне помоћи, у оквиру здравствене делатности стална акција контроле крвног притиска и нивоа шећера у крви, едукација грађана и младих у циљу унапређивања здравствене културе. У току године из коцељевачког Црвеног крста најављују обуку за ученике у циљу оспособљавања и јачања капацитета као одговор у случају елементарних непогода и несрећа.
–Поред ових области обраћамо посебну пажњу на организационо јачање па стога позивамо све који желе да учествују у мисији Црвеног крста да нам се придруже као волонтери и учествују у неком од наших волонтерских програма - поручио је секретар општинске хуманитарне организације.
В. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa