Инфо

8. фебруар 2018.8. феб 2018.
“Хајка на вука”
НАЈАВА ПРЕМИЈЕРЕ
У ШАБАЧКОМ ПОЗОРИШТУ

“Хајка на вука”

У шабачком позоришту 8. фебруара у 20 часова премијерно ће бити изведена представа “Хајка на вука” у режији Наташе Радуловић, рађена по тексту Огњена Обрадовића. Драма анализира савремене потешкоће друштва и појединца.
“Хајка на вука” је социјална драма која се на помало необичан начин бави буђењем најгорих људских особина и откривањем тамних кутака људске душе, који остају сакривени све до оног тренутка када нам је живот угрожен. Основни принцип и оно што је ауторски тим представе покушао да пренесе публици је проблем константног стајања у месту, како друштва тако и појединца, стално понављање једног дана који се никада не завршава, заробљеност у дану мрмота је највеће питање о ком треба размислити. Упркос томе што је тема озбиљна и донекле мрачна, увек постоји нада.
Редитељка Наташа Радуловић нагласила је да је текст веома квалитетан и да је представа настала као плод вишемесечне сарадње са колегом и сценаристом Огњеном Обрадовићем.
- Мислим да “Хајка на вука” доноси једну нову енергију и да је изузетно важно то што се млада екипа окупила, заједно са сјајним шабачким ансамблом. У питању је прича нашег времена, бавимо се темом неделања и буђења анималног у људима у ситуацијама егзистенцијалне кризе. У питању је једна социјална драма која се бави проблемом стајања у месту. Како се суочавамо са проблемима и како на њих не реагујемо, односно како лоше реагујемо на своје ближње у тренутку када нам живот виси о концу. Оно што је нама било изузетно важно током овог процеса је да сачувамо неку ведрину, тако да на крају ове представе публика не би требало да понесе тескобу, већ енергију питања које гласи “Шта урадити када се све руши?”- навела је Наташа Радуловић и поделила своје искуство о раду са шабачким ансамблом.
- Мени је пре свега велика част указана тиме што сам позвана да будем део представе и мислим да смо лепо радили. Изузетно ми је пријао овај процес и за мене је представљао једну врсту школе јер је у питању једна од мојих првих представа. Свакако ово ћу памтити као веома значајан пројекат на који ћу гледати као важну школу с обзиром да је “Хајка на вука” једна од мојих првих представа. Желим да се захвалим и самом позоришту и комплетном ансамблу на указаном поверењу и верујем да ће ово бити изведба коју ће публика радо гледати и анализирати.
- Шабачко позориште живи и функционише у граду који је показао да у свим временима велику пажњу посвећује култури. Шабачке установе културе имају дугу традицију, а бројни и квалитетни културни догађаји навикли су нашу публику на високе стандарде. Веома свесни тога ми смо амбициозно почели 2018. годину. Уз стандардно добар анасамбл Шабачког позоришта имаћемо и једну гостујућу глумицу. У питању је Ива Кевра - навео је Александар Станковић директор Шабачког позоришта.
М. Ж.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa