Инфо

8. фебруар 2018.8. феб 2018.
САМО ПОБЕДА ПРИХВАТЉИВА
ВАТЕРПОЛИСТИ ШАПЦА ДОЧЕКУЈУ ВАЉЕВО

САМО ПОБЕДА ПРИХВАТЉИВА

Дуели Шапчана и Ваљеваца увек имају посебну драж, али квалитет је на страни домаћих. Победа против Ваљева и у Загребу предуслов за занимљив финиш
Ривалство Шапца и Ваљева познато је далеко изван граница ових градова. Спорт је увек био најбоље поље да се нека ривалства искажу. Некада су ова два града имали екипе у истим ранговима, те су ти дуели увек били посебно важни. Данас се то променило. Уколико посматрамо колективне спортове, Шабац је успешнији у фудбалу, рукомету, Ваљевци бољи у кошарци и одбојци, те је ватерполо преостао као једини у коме се репрезенти градова такмиче у истом рангу. Ова сезона доноси четири међусобна дуела, а други је на програму кроз два дана.
Иако имена носе искру ривалитета, ВК “Шабац” је свакако фаворит у мечу са “Ваљевом”. У борби за бараж Регионалне лиге А2 вероватно преломни ће бити дуели са Војводином у Шапцу и против Наиса у Нишу, но да би они имали поменуту снагу неопходно је освојити већ уписане бодове у Шапцу и Загребу.
Гости из Ваљева су искусан тим предвођен некадашњим првотимцем Шапца, Иваном Рацковим, најбољим стрелцем Марковићем и још једним ватерполистом који је играо за Шабац недавно, Марком Матовићем. У првом делу сезоне Шапчани су лакше него што резултат 9:7 каже, славили у Петници. Претходно коло овдашњи тим је био слободан, док је “Ваљево” победило “фењераша” из Задра на свом базену.

Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa