Инфо

15. фебруар 2018.15. феб 2018.
“Financial Times” сврстао Шабац у топ 10 најбољих европских градова  за инвестиције
Шабац добио међународно признање да је међу најбољим местима у Европи за инвестиције

“Financial Times” сврстао Шабац у топ 10 најбољих европских градова за инвестиције

“Financial Times” објавио је у уторак публикацију у којој је Шабац сврстао међу топ 10 европских градова будућности са најбољом стратегијом за привлачење страних директних инвестиција, у категорији градова који имају мање од 100.000 становника.
У истој категорији “ Top 10 micro european cities of the future 2018/19 – Fdi Strategy” поред Шапца сврстани су и градови попут Лимерика (Ирска), Марибора (Словенија) и Вотерфорда (Ирска).
Ово признање једног од најугледнијих листова на свету и најчитанијих међу водећим пословним људима широм света, додељује се једном у две године.
Признање најреспектабилнијих светских стручњака за економију отвара врата за нове инвестиције и потврђује да је Шабац поуздан партнер, оцењује градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.
-Поносан сам што сам на челу града који је добио овакво признање. Када респектабилан магазин као што је Финанциал Тимес каже да је Шабац једна од најбољих дестинација за инвестирање, знате да сте на правом путу. Све то је резултат доброг стратешког планирања људи који су добили поверење да воде овај град, рекао је градоначелник Небојша Зеленовић.
-Није случајно што је јапанска компанија Јазаки дошла баш у Шабац. Поред Јазакија у Шапцу послују и велике италијанске и аустријске компаније, као што су Монди и Пасубио. Ми смо најбоље место за инвестирање у Србији. Сада имамо потврду да смо међу најбољима и у европској конкуренцији, каже градоначелник.
Иза овог признања стоји непрекидни рад на унапређењу привредне климе Шапца.
У 2017. години Шабац је сврстан у најефикасније градове Србије јер најбрже издаје употребне и грађевинске дозволе. Град Шабац добитник је и НАЛЕД-овог БФЦ сертификата за повољно пословно окружење.
-У последње три године 38 домаћих и страних компанија одлучило је да купи земљиште у индустријској зони и покрене или прошири производњу у Шапцу. Број незапослених најмањи је у последњих 15 година. Када сам почео да водим град, са људима који учествују са мном у одлучивању, на листи незапослених било је око 12.600 грађана, а сада их је мање од 9.200, каже градоначелник Зеленовић.
Град Шабац има највећу индустријску зону у Србији. Северозападна радна зона простире се на више од 600 хектара комплетно инфраструктурно опремљеног земљишта.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa