Инфо

15. фебруар 2018.15. феб 2018.
Кривина у огледалу

Браћо Хрвати

Браћо Хрвати, одустаните, намерили сте се на погрешног човека. Ем му нико није био у четницима, ем, није био у радикалима у време ратова деведесетих, ем није никада упознао нити видео Војислава Шешеља, а за Глину зна само са географске карте... Како не можете то да схватите?
Напали сте драге колеге из Загреба, нашег председника за неке речи које није изговорио тамо где није био. Ако не верујете, погледајте на јутјубу. Личи мало на њега, али је јасно да то није он. И где сте чули да је рекао да ће Глина да буде у великој Србији? Учинило вам се? А, видели сте на том јутјубу. Ма, схватите да није то он, то је неки други Александар Вучић, а не овај сада.
И знате шта, није он навикао да му неко поставља шкакљива питања о прошлости, претерали сте. Могли сте лепо да видите како се постављају права, храбра питања на Пантовчку. То је оличење слободног новинарства, а не та питања о Глини. Питања из уста новинара ТВ Пинк и Студија Б, то су права питања. Још се ишчуђавате са каквим пијететом му се постављају.
Нисте ви, браћо Хрвати, навикли да вас неко гледа у очи и говори „истину“. Ред је био да нас мало остави на миру, барем један дан, а да вама сервира оно што ми свакодневно кусамо. Само, ви сте га истрпели један дан, а ми морамо остатак године. Тако то иде. Ионако је вама живот увек био мајка, а нама маћеха.
Не знамо што сте се толико разгневили због нашег председника. Поклонио се вашој застави, поздравио војнике, седео са вашим надбискупом испод слике „свеца“ Степинца. Још само да вам исплати и ратну одштету због нечега што је причао, а никада то није изговорио.
Код вас у држави нема ситуација када се неке изјаве дате у прошлости не рачунају, или су извађене из неког контекста. Код нас је то случај, малтене свакодневни. Плашимо се, због тога да ћемо управо ми српски новинари поново да будемо криви за свако постављено питање вас хрватских новинара плус мораћемо да слушамо тираде како је храбро и смело корачао уздигнута чела по снежно завејаном Загребу и обезбедио струју за једно село и један компјутер. Тако се то ради, браћо Хрвати.
Вама од срца хвала што сте га провозали аудијем, јер овде стално прича како се неко други воза том марком, а он ненавикнут на луксуз не препознаје да се и код нас воза омраженом „осмицом“.
Ненад Кулачин

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa